30.01.2024 08:39
Просмотров: 1816

Корейські вчені створили надпотужні штучні м'язи

Корейські вчені створили надпотужні штучні мязи

Вчені з корейського дослідницького центру KAIST розробили унікальний пристрій штучних м'язів, здатний виробляти силу, що в 34 рази перевищує його власну вагу. Таке нововведення знайде застосування в м'яких роботах, медичних пристроях і пристроях, що носяться, які вже стали частиною нашого повсякденного життя.

Команда під керівництвом професора ІльКвона Про з механічного факультету KAIST розробила м'який флюїдний перемикач, який працює при наднизькій напрузі.

Штучні м'язи, що імітують людські, забезпечують гнучкість та природність рухів, що робить їх ключовим елементом у м'яких роботах та медичних пристроях. Вони реагують на зовнішні стимули, такі як електрика, повітряний тиск та зміна температури. Контроль за цими рухами є важливим завданням.

Традиційні мотори виявляються незручними для використання в обмеженому просторі через їх жорсткість та великий розмір. Для вирішення цієї проблеми команда розробила м'який електро-іонний актуатор для контролю потоку рідини, що виробляє значні сили навіть у вузькому просторі.

Штучний м'яз, створений з металевих електродів та іонних полімерів, генерує силу та рух у відповідь на електрику. Для створення вражаючої сили щодо її ваги при наднизькій потужності (~0.01) був використаний полісульфонований ковалентний органічний каркас (pS-COF).

Штучний м'яз, товщиною всього у волосся (180 мкм), справив силу, що в 34 рази перевищує її вагу (10 мг), при цьому забезпечуючи плавний рух. Це дозволило команді точно контролювати напрямок потоку рідини з низьким енергоспоживанням.

Професор ІльКвон О, керівник дослідження, зазначив: «Електрохімічний м'який флюїдний перемикач, що працює при наднизькій потужності, відкриває безліч можливостей у сферах м'яких роботів, м'якої електроніки та мікрофлюїдики, заснованої на контролі рідини». Він додав: "Від розумних волокон до біомедичних пристроїв, ця технологія може бути негайно впроваджена в різних промислових сферах, оскільки її легко застосувати в ультрамалих електронних системах нашого повсякденного життя".

Джерело: http://internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: корея

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович