28.11.2023 07:40
Просмотров: 547

Чи є реальні шанси у противників Трампа в Республіканській партії?

Чи є реальні шанси у противників Трампа в Республіканській партії?

Оптимістичне

Все більше американських ЗМІ стверджують, що є.

● Зокрема, The Washington post подає великий аналіз кандидатури Ніккі Гейлі, яку журналісти бачать як головну альтернативу Трампу. Видання вважає, що вона вже обійшла Десантіса, наздогнавши його на другій позиції в Айові, а також перегнала його в Нью-Гемпширі та Південній Кароліні. Ці штати нададуть Гейлі базу для подальшої боротьби.

Підйом Гейлі в перших штатах привернув увагу багатьох заможних донорів Республіканської партії, які хочуть перешкодити Трампу виграти, але скептично ставилися до того, що хтось із його суперників здатен перемогти його. Найвпливовіші донори партії почали звертати увагу на Гейлі, і якщо поки вони не визначалися з кандидатом, то скоро можуть це зробити на її користь. Багатьох з них приваблюють її погляди на питання абортів та зовнішню політику.

Таким чином, Гейлі правильно побудувавши власну стратегію, може поборотися з Трампом у праймеріз та мати шанси на перемогу. Вона вже змогла показати себе та підвищити рейтинги, тож далі може бути більше. Її перемога була б одним з найкращих варіантів для України та оновила би Республіканську партію зсередини – не одразу, але з часом, резюмує газета.

● CNN також опублікувала статтю, в якій розповіла про зростання рейтингу "проукраїнської кандидатки у президенти" – Ніккі Гейлі.

Журналісти наводять опитування CNN/Університету Нью-Гемпшира, яке показало, що 20% ймовірних виборців на праймеріз Республіканської партії підтримали би Гейлі, порівняно з 12% у вересні, що ставить її на друге місце. Трампа підтримали 42% виборців, Кріса Крісті – 14%, Рона Десантіса – 9%, Вівека Рамасвамі – 8%. Опитування показало, що 52% ймовірних виборців на первинних виборах від Республіканської партії в штаті визначилися зі своїм вибором.

У центр своєї аргументації Гейлі поставила власний досвід перебування на посаді посла США в ООН. Її промови насичені згадками про те, як вона працювала з Китаєм, Росією та Іраном, а також з такими союзниками США, як Ізраїль та Україна.

● І нарешті The Hill звернула увагу на заяви кандидатів в президенти щодо війни в Україні, які вони зробили під час дебатів. Так, Ніккі Гейлі та Кріс Крісті виступили за підтримку України, стверджуючи, що наша боротьба є життєво важливою для національної безпеки США.

Рамасвамі, опонуючи Гейлі, назвав Україну корумпованою, а окуповані Росією регіони – російськомовними. Також висловився про те, що в Україні не буде президентських виборів весною, а отже, Україна ніби-то не є зразком демократії. Десантіс, в свою чергу, висміяв прохання Байдена прийняти великий пакет допомоги Україні і сказав, що США потрібно зосередитися на Південному кордоні та Індо-Тихоокеанському регіоні.

Проте, Рамасвамі дуже швидкими темпами втрачає популярність. І скоріше я колись проголосую за зелених, аніж цей трампівський посіпака буде висунутий від республіканців. Як і Десантіс, до речі.

-----

Робимо висновки. Ніккі Гейлі ще досить далеко до Трампа, але її популярність зростає такими темпами, що десь до середини наступного року вона має шанси наздогнати Рудого Лиса. Окрім того, ще є шанс, що Дональда знімуть з виборів, якщо проти нього будуть висунені звинувачення у державній зраді - передачі таємних відомостей третій стороні. У цьому випадку Гейлі стає одноосібним лідером перегонів.

Але давайте не забігати наперед - велика політика, це не тільки сірі носороги, але й чорні лебеді - за наступні місяці багато чого ще може змінитись. А нам робити своє.

©️Посилання на джерела:

The Washington post: https://www.washingtonpost.com/elections/2023/11/21/haley-trump-desantis-republican-presidential/

CNN:https://edition.cnn.com/2023/11/22/politics/nikki-haley-new-hampshire/index.html

The Hill: https://thehill.com/policy/defense/4301045-republican-candidates-clash-on-ukraine/

Джерело: https://t.me/Sharp_Ukraine/18475

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: вибори, США

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович