03.03.2019 11:29
Просмотров: 1080

Голова Верховної Ради України наголошує на посиленні парламентського контролю

Голова Верховної Ради України наголошує на посиленні парламентського контролю

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, відповідаючи на запитання директора телеканалу «РАДА» щодо можливої реакції Парламенту на звинувачення з боку журналістів державного концерну «Укроборонпром» у можливих зловживаннях, зазначив, що це було одне із дискусійних питань цього тижня. А.Парубій нагадав, що Український Парламент свого часу провів ключові рішення, створивши антикорупційні органи, які мали би і розслідувати питання корупції, - НАБУ і САП. «Але і окрім того, існують і форми парламентського контролю, це ТСК, - зауважив він. - І власне, Верховна Рада прийняла рішення надати об’єктивну фахову оцінку з приводу того чи іншого зловживання».

На глибоке переконання Голови Верховної Ради, «якщо є зловживання, якщо є факти злочину, має бути найсуворіша відповідальність за будь-які з цих фактів». «Я вважаю, що мають перш за все працювати фахові інституції, але також і має бути парламентський контроль», - наголосив він.

Дискусія у Парламенті, за словами А.Парубія, стосувалася вибору: чи створювати нову ТСК, чи доручити вже існуючій розслідувати оприлюднені факти. «І оскільки ще минулого року Верховною Радою України була створена Тимчасова слідча комісія на ту ж тематику про розслідування зловживань у секторі оборони, то фактично більшість депутатів зійшлася на тому, що необхідно цій Комісії, яка вже є, яка вже напрацьована, яка створювалася з усіх представників фракцій, доручити невідкладно вивчити ті факти, які були озвучені в ЗМІ, невідкладно доповісти інформацію перед Верховною Радою України», - сказав він.

Голова Парламенту повідомив, що Постанова, ініційована головами фракцій Народного Фронту і БПП: Максимом Бурбаком і Артуром Герасимовим, - була підтримана більшістю народних депутатів. «Нам це дозволило прийняти дуже швидке рішення, бо формування нової ТСК – це, насправді, дуже довга процедура», - зауважив він. За його словами, від моменту ініціативи має пройти п’ять днів, поки фракції подадуть своїх представників до складу ТСК, і тільки після цього ця постанова може бути зареєстрована.

А.Парубій пояснив, що якби створювали нову Тимчасову слідчу комісію, то це могло би зайняти багато часу, а рішення повинно бути невідкладним. «Вважаю, що доручення на ту ж тематику існуючій комісії, яка створювалася усіма представниками фракцій, було б оптимальним рішенням для того, щоб не затягувати процес, щоб чимшвидше суспільство могло почути – мають щось під собою ці звинувачувальні факти чи не мають. А якщо мають, то чиновники, які причетні до будь-яких зловживань, мають бути жорстоко покарані», - підкреслив Голова Верховної Ради України.

Источник: rada.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович