23.02.2024 07:16
Просмотров: 302

Ми знаємо плани ворога ― це наша сильна сторона, ― Вадим Скібіцький

Ми знаємо плани ворога ― це наша сильна сторона, ― Вадим Скібіцький

Представник ГУР МО України генерал-майор Вадим Скібіцький напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення розповів про ймовірні плани росії та нинішній склад її окупаційних військ.

«Сухопутний компонент угруповання військ рф, яке знаходиться на території України, складає близько 470 тисяч військовослужбовців. Також на тимчасово окупованих територіях розгорнуто майже 33 тисячі військовослужбовців «росгвардії», ― повідомив Вадим Скібіцький.

За його словами, росія у бєлгородській, курській та брянській областях додатково розгорнула угруповання так званого «прикриття державного кордону» рф, чисельністю 30 тисяч військовослужбовців.

Вадим Скібіцький додав, що до ведення війни проти України також залучена авіація та військово-морський флот рф.

Разом із мобілізаційним ресурсом, що дозволяє проводити ротації та переміщати війська, військова авіація залишається перевагою держави-агресора росії.

«Щодня противник застосовує авіабомби. Наприклад, за один день по Авдіївці було випущено 75 авіаційних 500-кілограмових бомб. Крім того, кожного дня ворог наносить удари тими ж ракетами Х-31, Х-59, керованими ракетами по наших об'єктах», ― розповів представник ГУР МО України.

«Насамперед, росіяни намагаються зараз знищити нашу систему ППО, нашу авіацію, яка несе озброєння, а також ― нашу аеродромну мережу», ― пояснив він.

Перевагу ворога у військово-морському компоненті Україні вдалось нівелювати ― чорноморський флот росії фактично ізольований.

«Ми повністю забезпечили можливість контролювати у вогневому плані та наносити удари по чф рф, якщо він буде заходити в північно-західну частину Чорного моря. Це дало нам можливість відновити роботу морського коридору, яким зараз йдуть зерно та товари», ― зазначив Вадим Скібіцький.

Представник воєнної розвідки нагадав, що за два роки великої війни Україна змогла звільнити багато територій, на які росія розраховувала на початку широкомасштабної агресії.

«Стратегічна мета рф, а тим паче повна окупація України, не досягнута ― це основне. Ми повністю порушили плани, які мала росія в лютому 2022 року», ― заявив він.

Не вдаючись у деталі, Вадим Скібіцький заявив, що слабкі сторони росії у війні пов'язані із управлінням її збройними силами, а також із технікою та озброєнням.

«Ми це все знаємо, все враховуємо. Наші війська про це обізнані. Наша сильна сторона полягає в тому, що ми знаємо плани ворога», ― сказав представник ГУР МО України.

Джерело: https://t.me/DIUkraine/3502

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

03.05.2024 09:47    245
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович