22.07.2024 08:05
Просмотров: 138

Не дотягнули навіть до сотні: хакери з'ясували, скільки сайтів існує в Північній Кореї

Не дотягнули навіть до сотні: хакери зясували, скільки сайтів існує в Північній Кореї

У КНДР майже ніхто не має доступу до Інтернету. Але в цензурованому онлайн-світі закритої країни є сайти, щоправда, їх критично мало.

У Північній Кореї не можна просто взяти і вийти в Інтернет. Іноземні туристи зазвичай купують доступ на пару хвилин: за долари, або євро. Але в КНДР є сайти, щоправда, їх менше, ніж у грі "GTA V" — лише 28 штук. Про це пише Techbook.

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин твердо контролює Інтернет своєї країни. Зарубіжні сайти заблоковані. 24 мільйони жителів країни змушені задовольнятися північнокорейськими сайтами, за умови, що у них хоча б є підключення до Мережі. І світло. Не секрет, що навіть Пхеньян іноді залишається без електропостачання.

Через технічну помилку користувачі змогли переглянути північнокорейський Інтернет — і були вражені. Північна Корея досить пізно вловила інтернет-тренд. У 2004 році країна подала заявку на власний домен верхнього рівня (ccTLD). Закінчення ".kp" офіційно доступне з кінця 2007 року.

Оскільки про внутрішню інтернет-інфраструктуру Північної Кореї відомо мало, важко оцінити її масштаби. Лише через помилку в конфігурації сервера імен (тобто сервера, який перетворює імена в IP-адреси) група програмістів змогла отримати доступ до системи доменних імен (DNS) Північної Кореї. Учасники проєкту TLD Records змогли здійснити так зване перенесення зони і таким чином отримати копію даних DNS.

Група опублікувала свої висновки на платформі розробників Github. Ці дані — перший і єдиний раз, коли сторонні змогли побачити, наскільки "величезний" Інтернет у Північній Кореї.

Загалом 28 доменів із північнокорейським закінченням ".kp". Для порівняння: у Німеччині існує понад 17 мільйонів доменів (.de). Навіть у екшену "Grand Theft Auto V" 86 вигаданих інтернет-сайтів — більше, ніж у Північної Кореї.

Джерело: focus.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович