23.10.2023 07:19
Просмотров: 558

New York Times стверджує, що США почали передавати Ізраїлю "десятки тисяч снарядів", призначених для України

New York Times стверджує, що США почали передавати Ізраїлю десятки тисяч снарядів, призначених для України

"Пообіцявши відправити більше зброї як Україні, так і Ізраїлю, президент Байден у четвер спробував дати зрозуміти, що Сполучені Штати не ставлять одну війну вище за іншу.

Але за кілька годин раніше представник міністерства оборони заявив, що десятки тисяч 155-міліметрових артилерійських снарядів, обіцяних Україні, будуть перенаправлені до Ізраїлю".

Є ще три види зброї, пише видання, на які претендують обидві країни. Це "розумні" бомби, а також "Стінгери", запаси яких обмежені. Крім того, і Київ, і Тель-Авів використовують американські ЗРК "Петріот" і потребують ракет від них.

На перший погляд, погана для нас новина, але на цьому тлі є і позитивні тенденції. Зокрема, CNBC стверджує, що Вашингтон, розуміючи, що деяким чином підводить Київ з боєприпасами калібру 155 мм та високоточними снарядами, які потрібні Ізраїлю для поразки цілей у густонаселених міських районах, у плані компенсації незаплановано збільшить постачання Україні касетних боєприпасів, які більш ефективні проти позицій, розкиданих по полю бою. Також Україні позапланово будуть передані біля двох десятків ракет ATACMS.

Що ж, Сполученим Штатам треба наразі забезпечити перемогу у двох війнах, і на це сил та засобів у нього вистачить. Проте ситуація загострюється настільки, що двома війнами вона може не обмежитись. То вже інший розклад, в якому можуть бути задіяними всі сили НАТО - Китай з Росією та Іраном це добре повинні розуміти.

Джерело: https://t.me/Sharp_Ukraine/17861

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович