03.02.2020 10:14
Просмотров: 985

Посол Ізраїлю пояснив, чому досі не ратифікована угода про ЗВТ з Україною

Посол Ізраїлю пояснив, чому досі не ратифікована угода про ЗВТ з Україною

Прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу попросив відповідальних за ЗВТ ізраїльських чиновників вирішити це питання

Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон пояснив, що товарообіг між Україною та Ізраїлем не росте, оскільки не працює Зона вільної торгівлі між двома країнами. Проте, впровадження ЗВТ гальмують треті за рахунком перевибори в Кнесет. Це розповів посол в інтерв'ю LB.ua.

"В Ізраїлі ми зараз йдемо на третій тур парламентських виборів. Це означає, що все в Ізраїлі було призупинено більш, ніж на рік. Ми підписали з Україною угоду про зону вільної торгівлі рік тому. Вона не була ратифікована. Вона і не могла бути ратифікована Ізраїлем. Тому вона зараз не працює", – сказав дипломат.

Також посол зазначив, що перехідний уряд не може подати угоду на ратифікацію в парламент, який вже розпущений. У той же час, як зазначив Ліон, прем'єр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу попросив відповідальних за ЗВТ ізраїльських чиновників вирішити це питання.

"Прем'єр-міністр Нетаньягу попросив юрисконсультів перевірити, чи можемо ми щось з цим зробити. Він запитав про це на зустрічі. Сподіваюся, вони знайдуть якесь рішення. Але так, це перешкода, яку ми повинні подолати", – сказав посол .

Він упевнений, що відразу після запуску зони вільної торгівлі оборот між двома країнами значно зросте.

"У той момент, коли ЗВТ запрацює, ми побачимо зростання товарообігу, зростання економіки. Адже якщо ви з України зможете експортувати товари в Ізраїль без податків, зрозуміло, ізраїльтяни захочуть їх придбати, купити їх в більшій кількості. Те ж саме станеться з іншою стороною. Товарообіг буде рости. Але зараз він не може зростати, тому що угода ще не набула чинності", – зазначив Ліон.

Зазначимо, треті за рік дострокові вибори парламенту проведуть в Ізраїлі навесні 2020 року.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    940
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович