17.03.2019 10:19
Просмотров: 960

Президент на Полтавщині: Найголовніша гарантія сили української зброї – всенародна підтримка нашої армії

Президент на Полтавщині: Найголовніша гарантія сили української зброї – всенародна підтримка нашої армії

Президент Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку Полтавської області підкреслив, що українські Збройні Сили кардинально змінилися і отримали нове сучасне оснащення та озброєння завдяки підтримці всього українського народу. Він особливо відзначив, повне переоснащення армії, в тому числі і забезпечення війська новим захищеним зв’язком, що в умовах війни набуває стратегічного значення.

«Я пишаюся тим, що ми з вами у небачено стислий термін відновили Збройні Сили України. Відновили – неправильно сказати. І я це знаю точно як Верховний головнокомандувач. Бо ми їх створили з нуля, або навіть не з нуля, а з глибокого «мінусу». Відновили армію і весь сектор безпеки, які були буквально нашпиговані корупцією, фсбшниками», - сказав Петро Порошенко. Він нагадав, що на початку російської агресії, коли в Україну приїхала перша група радників з НАТО їм законом був заборонений навіть вхід до Міністерства оборони України і до Генерального штабу ЗСУ будь-якому офіцеру країн-членів НАТО.

«А зараз українська армія входить до числа найсильніших на континенті і наші союзники зараз вже запозичують у нас досвід як вміє українська армія бити ворога, досвід відсічі агресору у гібридній війні», - зауважив Президент.

Петро Порошенко зазначив: «Як Президент і Верховний Головнокомандувач доповідаю вам – сила нашого війська зростає щодня. Щотижня ми закуповуємо нову зброю. Нам допомагають партнери. На армію запрацювали оборонні підприємства. Я особисто буваю на передачі озброєння і техніки у війська. Це вже не відремонтована, а модернізована техніка, а часом абсолютно нова і сучасна зброя. Ми підвищуємо грошове забезпечення нашого солдата й офіцера».

Президент нагадав, що коли він був обраний на посаду, мобілізований снайпер з 3-го полка спецпризначення отримував 600 грн. на місяць. «Сьогодні лише доплата на передовій складає 12 тис. грн. А з 1 квітня снайпери, десантники, військові гірсько-штурмових бригад отримають по 24 тис. грн., якщо вони на передовій», - зауважив він.

Водночас він зазначив, що «гроші далеко не перший пріоритет, бо сьогодні бути військовим – це знову престижно». «Тисячі й тисячі юнаків та дівчат пов’язують з армією своє майбутнє», - сказав Петро Порошено.

Глава держави звернувся до присутніх: «Як Верховний Головнокомандуючий пишаюся вашими земляками. Кожен житель Полтавщини має знати про героїзм 107-го реактивного артилерійського полку». За його словами, військові прославилися в боях біля Сніжного, Краматорська, Бахмута. Також на Полтавщині розташована 831-ша гвардійська бригада тактичної авіації, одна з кращих частин Повітряних Сил ЗСУ. «У найскладніших умовах 2014 року льотчики бригади здійснили 150 бойових вильотів. І кожен виліт – це приклад героїзму В області дислокується і молода 18-та бригада армійської авіації», - зазначив він.

Президент також зазначив, що в області розташовано 179-й навчально-тренувальний центр, який готує фахівців для військ зв’язку. «Порівняйте зв’язок 2014 року, ще з 60-х років, коли нічого не чутно і тумблером Росія виключала по всій лінії фронту зв’язок. І сучасні технології, які ми повністю переоснастили. Прийдіть, подивіться, почуйте, оцініть масштаб змін», - сказав він.

Петро Порошенко зауважив, що багато хто з присутніх може розповісти з чого ми починали в 2014 році, і як тепер ми забезпечуємо новим сучасним захищеним зв’язком. Зокрема, Україні допомагають партнери зі США, Ізраїлю, Туреччини. «На сьогоднішній день ці комунікації, ці нерви війни надійно захищені і ефективно працюють», - підкреслив Президент.

Глава держави особливо підкреслив, що армія звільнила дві третини Донбасу, зупинила ворога і зараз міцно тримає оборону на сході. «І наші друзі, і наш ворог бачать ознаки сили української армії, її потужне озброєння є надійним запобіжником від будь-яких авантюрних дій, бо ціна для ворога завелика. Ви тут, на Полтавщині, самі бачите наших воїнів, навчених, озброєних, нагодованих, а головне – вихованих на національних традиціях, на патріотизмі», - сказав він.

Президент зазначив, що самі військові, в тому числі і з Полтавщини, можуть розповісти про нові умови служби, про гуртожитки для контрактників і нову систему харчування, про нове озброєння. «Все це теж свідчення того, як змужніла наша армія за минулі п’ять років. Але найголовніша гарантія сили української зброї – всенародна підтримка нашої армії з боку українського народу», - підкреслив він.

Глава держави подякував Полтавщині за підтримку армії. «Силу нашої нової української армії Путіну точно не здолати. Але мене дуже турбують спроби завдати їй удару з тилу. Для цього ворог використовує увесь арсенал інформаційної війни. Напередодні виборів армію і суспільство щільно обстрілюють негативом», - водночас зауважив він.

За його словами, поки армія захищає нас на фронті, вона потребує нашого захисту у тилу. «Захисту від інформаційних пострілів у спину, які, на жаль, у ці дні, напередодні виборів, суттєво почастішали. Що ж, вибори є вибори. Але вважаю особливо цинічним і безвідповідальним, коли тепер армію і оборонну промисловість звинувачують ті, хто розкрадав, знищував, розпродавав багато років, хто розграбував усе – арсенали, землю, військові містечка, заводські потужності, квартири, комплекси, зброю, комплектуючі», - додав Президент.

«Ми маємо поставити стіну перед спробами нечистих на руку ділків і їх партнерів у високих кабінетах запускати руку у військовий бюджет. Це точно означає, що ні посади, ні зв’язки не врятують від покарання тих, хто порушив закон і підірвав довіру. І ви бачите це по тих рішеннях, які я ухвалив протягом тижня», - підкреслив він.

Источник: president.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович