11.04.2019 07:03
Просмотров: 875

Судова та антикорупційна реформи стали ключовими темами зустрічей в рамках візиту Павла Петренка до Брюсселю

Судова та антикорупційна реформи стали ключовими темами зустрічей в рамках візиту Павла Петренка до Брюсселю

Українська делегація на чолі з Міністром юстиції Павлом Петренком в другий день візиту до Брюсселю провела ряд робочих зустрічей, в ході яких було обговорено найбільш актуальні питання у сферах юстиції та правосуддя в Україні.

Під час зустрічі з Віце-президентом Європейського Парламенту Хайді Хауталою Павло Петренко поінформував про продовження реформи судової системи, запуск Антикорупційного суду та подальше вдосконалення роботи інших антикорупційних органів.

Віце-президент Європарламенту привітала Україну із прогресом судової реформи та проведенням безпрецедентного відкритого добору суддів нового Верховного суду та Вищого антикорупційного суду.

За її словами, запроваджений в Україні механізм електронного декларування статків та стилю життя високопосадовців став новим стандартом прозорості та підзвітності публічних осіб. Окремо вона відзначила розвиток системи безоплатної правової допомоги Мін’юсту, реформування системи виконання судових рішень і запуск інституту приватних виконавців.

«Запроваджені в Україні реформи у сфері юстиції є прикладом для реалізації в сусідніх країнах», - додала Хайді Хаутала.

У ході зустрічі з Єврокомісаром з правосуддя, прав споживачів і гендерної рівності Верою Юровою Павло Петренко продовжив обговорення ініційованої Президентом Петром Порошенком судової реформи.

«Україна вже досягла чималих успіхів у цій сфері. Запущено в роботу новий Верховний суд, і сьогодні на зустрічі присутній Секретар Великої палати Верховного суду України Всеволод Князєв. Так само забезпечено створення Вищого антикорупційного суду, запуск якого є кінцевою точкою у формуванні повноцінної системи антикорупційних органів в Україні. Ми провели відкритий і прозорий набір суддів Антикорупційного суду. На черзі відбір нових суддів апеляційних судів», - зазначив очільник Мін’юсту.

Окрім цього, українська делегація мала змогу поспілкуватися з виконавчим директором з питань Європи та Центральної Азії в Європейській службі зовнішньої дії Томасом Майер-Хартінгом. Обговорили послідовність антикорупційної реформи, сталість запроваджених реформ у секторі юстиції та деталі змін у судовій системі.

Томас Майер-Хартінг зазначив, що важливим є зберігати досягнутий прогрес реформ у секторі юстиції та висловив сподівання, що подальший відбір суддів, рівень прозорості якого позитивно оцінений стороною ЄС, буде збережено.

«Ми почули від наших європейських колег підтримку взятого Україною курсу на реформи. Дуже важливо, що в Євросоюзі готові й надалі надавати нам консультаційну й методологічну допомогу у запровадженні змін, які забезпечать у країні верховенство права. Попереду в нас ще багато роботи. І зараз, у непростий період виборів Президента та Парламенту, нам дуже важливо зберегти обраний шлях та зробити запроваджені за 5 років реформи незворотними. Ми маємо вибудувати систему, яка не буде залежати від особи президента чи зміни членів парламентської коаліції», - заявив, підводячи підсумки візиту, Міністр юстиції Павло Петренко.

Источник: minjust.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: ес, Украина

Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович