02.12.2023 08:39
Просмотров: 426

У США існує чіткий шлях до диктатури, і він стає коротшим з кожним днем

У США існує чіткий шлях до диктатури, і він стає коротшим з кожним днем

Давайте припинимо видавати бажане за дійсне і подивимося на сувору реальність: у США існує чіткий шлях до диктатури, і він стає коротшим з кожним днем. Через 13 тижнів Дональд Трамп стане кандидатом в президенти (https://zn.ua/ukr/usa/wp-diktatura-trampa-staje-vse-bilsh-neminuchoju-hodi-vdavati-shcho-tse-ne-tak.html) від Республіканської партії. За даними опитування RealClearPolitics (за період з 9 по 20 листопада), Трамп випереджає свого найближчого конкурента на 47 пунктів, а решту кандидатів разом узятих — на 27 пунктів — Washington Post.

Думка про те, що його не оберуть на загальних виборах, — це нісенітниця. За всіма останніми опитуваннями він або на рівних, або випереджає президента Джо Байдена, що позбавляє сенсу існування інших республіканських претендентів.

Досі республіканці і консерватори користувалися відносною свободою висловлювати антитрампівські настрої, відкрито і позитивно говорити про альтернативних кандидатів, критикувати поведінку Трампа в минулому і сьогоденні.

"Донори, які вважають Трампа неприємним, могли вільно розподіляти свої гроші, щоб допомогти його конкурентам. Республіканці з істеблішменту не приховують, що сподіваються на засудження Трампа і, таким чином, виведення його з рівняння без необхідності виступати проти нього. Все це закінчиться, як тільки Трамп переможе у "супервівторок". Голоси — це валюта влади в нашій системі, а за ними йдуть гроші, і за цими мірками Трамп скоро стане набагато могутнішим, ніж він є зараз. Час пошуку альтернатив добігає кінця. Наступний етап - це коли люди стають в чергу", — пише автор статті історик і експерт Інституту Брукінгса Роберт Каган.

Більшість провідних кандидатів вже пообіцяли підтримати Трампа, якщо він стане номінантом, ще до того, як він здобув хоча б один голос на праймеріз. Годі й думати, якою буде їхня реакція в "супервівторок". Більшість кандидатів, які балотуються проти нього, кинуться до нього, змагаючись за його прихильність. Після "супервівторка" для республіканця не буде більш надійного і короткого шляху до президентства, ніж стати вірним соратником людини, якій у 2028 році виповниться 82 роки.

Джерело: https://t.me/znua_live/123567

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    232
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович