24.09.2019 08:22
Просмотров: 1203

Українські студенти створили чат-бот, що блокує наркорекламу

Українські студенти створили чат-бот, що блокує наркорекламу

Студенти Харківського національного університету внутрішніх справ створили чат-бот для блокування інтернет-ресурсів з продажу наркотиків. За його допомогою користувачі з соціальної мережі «Telegram» по усій Україні зможуть блокувати інтернет-магазини, які продають наркотики.

Про це повідомляє сайт Харківської міської ради.

– Всього за декілька днів роботи чат-боту «Стопнаркотик» його користувачі допомогли заблокувати 8 адрес наркокрамниць у Telegram, – зазначив один з авторів проєкту та декан факультету №4 кіберполіції ХНУВС В'ячеслав Марков.

За його словами, 90% продажів наркотичних речовин здійснюється саме через цей інтернет-канал, адже він оснащений спеціальною системою шифрування. Тож фахівці факультету кіберполіції ХНУВС розробили програму мережі Telegram, яка дозволяє блокувати подібні сторінки магазинів.

Завдяки чат-боту, будь-який користувач може анонімно поскаржитися адміністрації каналу на акаунт, з якого здійснюється наркоспам. Зайти на сторінку Telegram-каналу можна за посиланням.

– Користувачі мережі можуть зареєструватися в цій програмі як активісти. Після чого бот надсилатиме йому наркоадреси, на які вже поскаржилися інші користувачі, щоб ви також їх відзначили й допомогли таким чином заблокувати. Також в програмі є кнопка «Додати магазин», натиснувши яку можна поскаржитися на інший інтернет-ресурс, де поширюються наркотики, – пояснив старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки Олексій Рвачов.

Источник: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович