06.09.2019 09:17
Просмотров: 746

“Укроборонпром” готується до першого консолідованого фінансового аудиту з залученням міжнародних експертів

“Укроборонпром” готується до першого консолідованого фінансового аудиту з залученням міжнародних експертів

Міжнародна аудиторська компанія "Baker Tilly Ukraine" стала переможцем аукціону на проведення аудиту консолідованої звітності Державного Концерну “Укроборонпром”.

Про це стало відомо з електронної платформи публічних закупівель Прозорро.

До аукціону були допущені два учасники, що входять до шести найбільших аудиторських компаній світового рівня, а саме "Ernst & Young" та "Baker Tilly Ukraine". Обидві провідні міжнародні консалтингові компанії мають ефективний досвід проведення аудитів підприємств у сфері оборонної промисловості.

Це стане першим консолідованим аудитом Концерну за всю історію його існування. До цього міжнародні аудити проводилися лише в окремих підприємствах-учасниках Концерну. Зокрема, компанія "Baker Tilly Ukraine" уже проводила незалежний фінансовий аудит державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт", яка є найбільшим українським спецекспортером та входить до складу ДК "Укроборонпром".

Процес пошуку аудитора для “Укроборонпрому” триває з 2017 року і був розблокований влітку 2019-го, коли Президент України Володимир Зеленський оновив склад Наглядової Ради Концерну.

Тендерну комісію з відбору аудитора очолював особисто Айварас Абромавичус, на той час голова Наглядової Ради Укроборонпрому. У підготовці тендеру також брали участь у якості консультантів фахівці з Незалежного антикорупційного комітету оборони Transparency International-Ukraine (НАКО).

“Це важлива перемога для Концерну. Темою аудиту Укроборонпрому дуже сильно спекулювала попередня влада, в реальності ж закупівля послуг аудиту саботувався минулим керівництвом. Щоб зрушити все з мертвої точки і відновити довіру потенційних учасників до Концерну, мені особисто довелося увійти в тендерний комітет.Це було необхідно в тому числі аби дати сигнал міжнародним аудиторським компаніям виходити на торги, що аудит точно відбудеться і ніхто не буде вставляти палки в колеса. Виявилося, що за місяць можливо і підготувати необхідний пакет документів, і провести торги на ProZorro, і розпочати підготовку внутрішньої команди, яка супроводжуватиме аудиторів та організовуватиме весь процес. Моє бачення – аудитори мають почати працювати в Концерні до кінця поточного року. Зараз створюємо для них ці мови”, – прокоментував результати аукціону генеральний директор Айварас Абромавичус.

Проведення міжнародного аудиту фінансової діяльності Концерну із залученням міжнародних експертів він назвав головним завданням на найближчу перспективу.

Аукціон з відбору компанії, що здійснюватиме комплексний фінансовий аудит Концерну “Укроборонпром” та підприємств, відбувся 5 вересня 2019 року на електронній платформі ProZorro.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович