22.12.2023 07:01
Просмотров: 342

Апеляція ВАКС зменшила розмір застави Князєву

Апеляція ВАКС зменшила розмір застави Князєву

Судді Апеляційної палати ВАКС Олександр Семенников, Інна Калугіна та Дмитро Михайленко частково задовольнили клопотання захисту залишивши ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва під вартою.

Судді зменшили йому заставу з 27 млн до 20 млн грн. Рішення ухвалене з окремою думкою судді Калугіної.

Захист просив призначити Князєву домашній арешт, або зменшити розмір застави. Мовляв, заставу в розмірі 27 млн він начебто не може внести, так як на всі його активи накладено арешт. Захист каже, що розмір застави, який може внести Князєв - 10 млн грн.

Крім того, захисники зазначили, що зміна запобіжного заходу обумовлена тим, що у Князєва проблеми зі здоров’ям і існує необхідність пройти обстеження, а в СІЗО відсутні лікарі вузьких спеціальностей.

Князєв залишиться під вартою до 2 лютого 2024 року. В разі внесення застави на нього буде покладено низку обов’язків, зокрема: прибувати за кожною вимогою детектива, прокурора або суд, не відлучатись за межі Києва, повідомляти про зміну місця проживання та роботи, утримуватись від спілкування зі свідкам та підозрюваним, здати закордонний паспорт та носити електронний браслет.

Загалом за весь час розслідування заставу зменшили з 107 млн до 20 млн грн.

Нагадаємо, Князєва підозрюють в одержанні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він отримав через посередника-адвоката Олега Горецького.

Саму ж неправомірну вигоду начебто надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним Судом рішення на його користь щодо купівлі 40,19% акцій Полтавського ГЗК.

Сам адвокат Горецький уклав угоду зі слідством, за умовами якої він отримав 5 років умовно за викривальні показання і понад 60 млн грн на ЗСУ.

Як повідомляло Дзеркало тижня угода з Горецьким допоможе закріпити Жеваго в справі, так як у слідства є тільки одна розмова Жеваго саме з Горецьким: "Горецький усе розповів. Якою була схема роботи з Князєвим, а головне — якими були домовленості з Жеваго. По суті, все, що слідство виписало в підозрі Жеваго, Горецький підтвердив".

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2715

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович