26.09.2023 07:39
Просмотров: 475

Деякі подробиці по справі Коломойского

Деякі подробиці по справі Коломойского

Суддя ВАКС Ткаченко після відмови накладати арешт на майно Коломойського поскаржився на "тиск" активістів, які звернули увагу на це рішення, — керівник ЦПК Шабунін.

"11 вересня Ткаченко подав до Вищої ради правосуддя і генпрокурору повідомлення про втручання в його діяльність.

Каже, що мої та Центру протидії корупції дописи у Telegram є "прямим неприкритим втручанням, поєднаним з відвертим публічним морально-психологічним тиском".

Усе нібито для того, щоб змусити його швидко накласти арешт на майно Коломойського", — пише Шабунін у статті "Врятувати (не)рядового Коломойського".

СБУ та БЕБ, похапцем готуючи підозру Коломойському, забули ініціювати арешт активів.

8 вересня 48-годинний арешт на майно наклали НАБУ і САП. Після цього детективи подали кілька клопотань до ВАКС про накладення повноцінного арешту.

Йдеться про частки олігарха чи підконтрольних йому компаній у статутному капіталі 307 юридичних осіб вартістю понад 3 млрд грн.

А також про майже тисячу об’єктів нерухомості та понад 1600 транспортних засобів і суден.

Отримавши клопотання, суддя Ткаченко призначив їхній розгляд лише на 12 вересня, на той час 48-годинний строк уже минув.

Але того дня через відводи та самовідводи суддя Ткаченко клопотання не розглянув.

У відводах відмовили, і Ткаченко після цього відмовився розглядати клопотання НАБУ.

"Повного тексту рішень щодо арешту поки немає, але, найімовірніше, суддя обґрунтує свою відмову тим, що строк розслідування закінчився", — підсумовує Шабунін.

-----

Кілька цитат з суду у справі Коломойського.

● Колишній гендиректор 1+1 Олександр Ткаченко: "У нього є відчуття свободи і відчуття справедливості. Коломойський - чи не єдиний зі списку Форбс не кричав, а діяв".

● Ведуча 1+1 Наталія Мосейчук: "Коломойський не буде вкриватися картатою ковдрою, не буде імітувати хворобу, не буде звозити масовку під суд, не буде шантажувати судову систему".

● Ведучий Ігор Циганик: "Коломойський - чи не єдиний, хто завжди дотримувався fair play і ніколи не був за корупцію у футболі".

● Ведуча 1+1 Алла Мазур: "Коломойський зірвав плани путіна, підтримував добровольчий батальйон, поки інший багатий українець закликав до гудків".

● Ведучий Юрій Горбунов: "Каже, що знає де живе Коломойський, всі його контакти, телефони, тому той точно не втече".

● Керівник "1+1 Медіа" Ярослав Пахольчук: "Коломойський - людина скромна, робить багато хороших речей, але не дає про це казати. Всевишній і так все бачить".

● Депутат від "слуг" Сергій Демченко: "путін відкрито заявляв, що вважає Коломойського шахраєм та називав іншими поганими словами. А ворог нашого ворога - це наш друг".

● Євген Бовкун, депутат Нікопольської міськради: "Коломойський ще у 2014 році дав шанс почуствувати те, що ми можемо перемогти другу армію світу".

● Ірма Крат: "Якщо суддя хоче, щоб путін заплакав, то Коломойського треба відпустити".

-----

Але... Поки сидить...

Джерело: https://t.me/znua_live/114244, https://t.me/fuckcorruption/2537

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович