04.03.2024 07:29
Просмотров: 293

Ключові результати роботи ВАКС за першу половину лютого

Ключові результати роботи ВАКС за першу половину лютого

● Ексчиновниця Мінагро Поліщук отримала 8 років тюрми з конфіскацією майна за хабар в 150 тисяч доларів.

● 5 років ув’язнення з конфіскацією половини майна отримав держреєстратор з Харківщини Гаспарян.

● Ексдиректора ДП «Південдіпрошахт» Севастьянова і його зама Татаркіна засудили до понад 7 років ув'язнення. Також в обох конфіскували по 1/2 належного майна. Їх звинувачують у замаху на заволодіння 7 млн грн.

● 11,5 років з конфіскацією призначили майору Квірелю (Шилкову), який у 2014 році привласнив понад 3,45 млн грн зарплат військовослужбовців.

● Апеляція ВАКС скасувала виправдувальний і ухвалила обвинувальний вирок щодо експосадовців Укрзалізниці Наумова, Меркулова і Петренко. Втім, всіх трьох звільнили від відбування основного покарання. Також судді задовольнили цивільний позов і стягнули на користь Укрзалізниці 69,23 млн грн.

● Суддю із Київщини Ковбеля визнали винуватим у брехні в декларації, але звільнили від покарання через сплив строків давності.

● ВАКС призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням екснардепа Деркача у державній зраді та незаконному збагаченні

● Посадовцю Міноборони Нахкуру призначили особисте зобов'язання, а директора «Львівського арсеналу» Збітнєва відправили під домашній арешт у справі про непоставки «Львівським арсеналом» 100 тисяч мінометних пострілів.

● У цій же справі судді апеляції частково задовольнили скаргу прокурора та застосували до колишнього в.о директора департаменту Міноборони Лієва тримання під вартою із заставою у 50 млн грн.

● У СІЗО відправили власника групи компаній "Фактор" Тищенка із заставою у 363 млн грн по справі про заволодіння нафтопродуктами. Тут писали деталі обрання запобіжки.

● У цій же справі екснардепу Пашинському призначили тримання під вартою із заставою у 272,5 млн грн. Кошти вже внесли і Пашинський вийшов із СІЗО. Більше читайте тут. (https://antac.org.ua/news/to-p-zdets-konechno-y-ukral-t-vseho-to-navseho-403-mln-hrn-naytsikavishi-momenty-z-obrannia-zapobizhky-pashynskomu/)

● Слідча суддя ВАКС Задорожна відмовила у заочному розслідуванні щодо екснардепа Грановського.

● Апеляційна палата відпривала під варту із заставою у 100 млн грн застави директора Юнайтед Енерджі Короткевича-Лещенка. До того слідчий суддя Федоров призначив лише заставу у 30,28 млн грн без СІЗО. Йдеться про ймовірну схему із електроенергією, реалізація якої завдала Укренерго 716 млн грн збитків.

● ВАКС відмовився закривати справу ВіЕйБі Банку на 1,2 млрд грн, а також вчергове залишив Насірова в СІЗО, при цьому зменшивши заставу зі 100 до 70 млн грн

● Слідчого суддю Шкодіна відвели від справи Одеського аеропорту. Раніше Апеляція зробила висновок про упередженість судді Шкодіна під час розгляду справи

● ВАКС конфіскував активи грецько-російського олігарха Саввіді та його дружини. Рішення ухвалено в рамках санкційного механізму, розробкою і втіленням якого займався ЦПК з партнерами. Також у суді розпочався розгляд позову про конфіскацію активів Богуслаєва.

● Верховний Суд підтвердив законність стягнення понад 3 млн грн необґрунтованих активів експосадовця Нацполіції Аносова.

-------

Тут про підсумки лютого, що стосуються НАБУ і САП. https://allkharkov.ua/news/crime/cpk-pdgotyvav-pdbrky-novin-pro-roboty-antikorypcinih-organv-za-lutii.html

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2820

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович