04.09.2023 06:35
Просмотров: 678

Лещенко заявив про відсутність українського громадянства в Коломойського, але не все так однозначно

Лещенко заявив про відсутність українського громадянства в Коломойського, але не все так однозначно

На відео із зали суду суддя характеризує олігарха як громадянина України.

У матеріалах слідства правоохоронних органів України олігарх Ігор Коломойський фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру, а не як громадянин України заявив радник глави Офісу президента Сергій Лещенко та опублікував документ буцімто із матеріалів слідства.

«У матеріалах слідства Коломойський фігурує як громадянин Ізраїлю та Кіпру. Це руйнує популярний брехливий наратив про те, що Коломойського не позбавили громадянства України та начебто не видадуть до США», - написав Лещенко.

Лещенко заявив про відсутність українського громадянства в Коломойського, але не все так однозначно

Він наголосив, що Коломойський згаданий саме як особа, позбавлена громадянства України.

При цьому він додав, що від США, де Коломойський є фігурантом розслідування ФБР, запитів на екстрадицію бізнесмена не надходило, але в разі його наявності, Україна мусітиме його виконати.

«Якщо надійде, цей запит буде виконаний згідно з Договором між Україною та Сполученими Штатами Америки про взаємну правову допомогу у кримінальних справах. Жодних обмежень у вигляді громадянства Коломойського для цього не існує», - зазначив Лещенко.

Водночас видання Цензор.НЕТ опублікувало уривок відео із зали Шевченківського райсуд Києва, де 2 вересня обирали запобіжний захід Ігорю Коломойському у справі про шахрайство та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом. На ньому суддя, що зачитує рішення суду, називає Ігоря Коломойського громадянином України.

«…про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно Коломойського Ігоря Валерійовича 13 лютого 1963 року народження, який народився у місті Дніпропетровськ, громадянина України, який підозрюється у вчиненні кримінального порушення...», - зачитує суддя.

За даними ZN.UA президент України Володимир Зеленський в липні 2022 року підписав таємний указ про позбавлення громадянства низки осіб, в тому числі олігарха Ігоря Коломойського. Згодом цю інформацію підтвердив депутат, член Комітету ВР з питань правової політики Сергій Власенко, який опублікував фото указу, а також депутат від фракції «Голос» Ярослав Юрчишин, який посилався на відповідь Офісу президента.

Водночас в ОП та особисто президент Зеленський не коментували цю інформацію.

Зранку, 2 вересня, СБУ та БЕБ вручили підозру Ігорю Коломойському за двома статтями Кримінального кодексу – шахрайство та легалізація майна, отриманого шахрайським шляхом.

Того ж дня Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському у вигляді тримання під вартою протягом двох місяців з альтернативою внесення застави розміром 509 мільйонів гривень.

Чи є шанси у розслідування, крім картинки, вийти ще й на результати, аналізував Ігор Маскалевич у тексті "Справа "Укрнафти": про що говорять показові обшуки в Коломойського".

Джерело: zn.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:52    146
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович