13.08.2024 07:32
Просмотров: 206

Шпигувала за допомогою камер спостереження

Шпигувала за допомогою камер спостереження

Суд дозволив взяти під варту керівницю компанії «Трассір ЄС», яка підозрюється у передачі росії відеоданих з камер спостереження в Україні

Солом`янський районний суд міста Києва задовольнив взяття під варту (з правом внесення застави) директорку компанії «Трассір ЄС». Раніше журналісти опублікували про неї розслідування, в якому вказано, що спецслужби росії могли роками отримувати відео з камер спостереження по всій Україні.

Про це йдеться у справі в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Керівницю підозрюють у «провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором».

«У невстановлений період часу, але не пізніше квітня 2022 року громадянка України разом з технічним директором юридичної особи ТОВ „Трассір ЄС“, діючи умисно, усвідомлюючи протиправність своїх дій та їх наслідки, з корисливих мотивів, у тому числі щодо подальшого розвитку України, виходячи з геополітичних інтересів російської федерації, які передбачають перебування України у сфері її впливу, будучи обізнаною про факт ведення вказаною державою агресивної війни проти України, з метою підтримки держави-агресора та завдання шкоди суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній безпеці України, стала на шлях вчинення злочину — провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором», — відзначається у справі.

В ній стверджується, що діяльність української компанії ТОВ «Трассір ЄС» повністю керується співвласником ООО «ДССЛ-Первый», який народився в Горьковській області рф, і має паспорт громадянина росії. За його вказівками формується цінова політика для продажу систем відеонагляду «TRASSIR» на території України.

Крім того, цей росіянин визначає перелік пріоритетних клієнтів для ТОВ «Трассір ЄС», вимагає від працівників української компанії дотримання заходів конспірації, зокрема їх змушують видаляти листування із працівниками «ДССЛ-Первый», користуватися корпоративними каналами зв`язку при спілкуванні з ним та іншими представниками російської компанії, приховувати від клієнтів походження продукції тощо. «ДССЛ-Первый» також надавав «Трассір ЄС» своє програмне забезпечення.

«Громадянка України, 14.04.2022, перебуваючи на посаді директора ТОВ „Трассір ЄС“, вступила в змову із громадянином російської федерації, з метою подальшого провадження господарської діяльності у взаємодії з державою-агресором, шляхом продажу на території України товарів російського походження», — вказується у справі.

Суд ухвалив взяти під варту директорку «Трассір ЄС» на 60 днів з правом внести заставу у розмірі 60 560 грн.

Джерело: dev.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович