09.12.2023 09:51
Просмотров: 425

Суддю Глиняного взяли під варту з альтернативною заставою у 4,99 млн грн

Суддю Глиняного взяли під варту з альтернативною заставою у 4,99 млн грн

Слідчий суддя ВАКС Ігор Строгий застосував до судді Київського апеляційного суду Віктора Глиняного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави в розмірі 4 997 608 грн.

В разі внесення застави він повинен буде дотримуватися низки обов'язків, зокрема утриматись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, здати закордонні паспорти, носити електронний браслет та не відлучатись з Києва.

Рішення можуть оскаржити до апеляційної палати ВАКС.

Віктора Глиняного разом із ще трьома суддями Київського апеляційного суду (Дзюбіним, Палеником та Сливою), підозрюють в отриманні 35 тисяч доларів за ухвалення судового рішення про зняття арешту з двох літаків.

Детективам НАБУ вдалося зафіксувати, що суддя Глиняний у розмові з Палеником нібито говорив про те, що суддям пропонують 15 тисяч за зняття арешту. На що Паленик повідомив, що через Дзюбіна їм пропонують 25 тисяч доларів.

Паленик припустив, що адвокати просто шукають, де дешевше вирішити питання, а Глиняний нібито погодився, що кращою є вища пропозиція. Згодом, у автомобілі судді Глиняного BMW X5 знайшли 8 300 доларів, які йому нібито передав Паленик.

Окремої уваги заслуговує поведінка адвоката судді Глиняного, який намагався максимально затягнути процес, заявляв безпідставні відводи, сперечався із суддею та вказував йому, як треба вести процес.

Також адвокат попросив зробити перерву, бо у нього було заплановано засідання в адміністративному процесі. Там він представляє інтереси екссудді Богдана Львова, якого звільнили із Верховного Суду через російський паспорт.

Слідчий суддя Строгий перерву оголошувати не став і через деякий час адвокат прямо посеред процесу без дозволу судді покинув залу суду. При цьому Глиняний на питання судді про те, чи узгоджував адвокат з ним свої дії, відповів: «фактично, ні».

В результаті слідчий суддя залучив безоплатного захисника, а також звернувся до дисциплінарного органу щодо вирішення питання про притягнення адвоката до відповідальності.

Через декілька годин цей адвокат повернувся в засідання. У своєму виступі він казав про те, що Глиняному не місце серед арештованих і якщо його помістять в СІЗО, то Україна буде платити справедливу сатисфакцію через рішення ЄСПЛ. А ще захист наполягав на тому, що слідчий суддя надто довго розглядав клопотання і не вклався у визначені законом 72 години. А тому, на думку захисту, розгляд відбувався поза межами закону.

Нагадаємо, що раніше ВАКС уже взяв під варту суддів Ігоря Паленика з заставою (https://t.me/fuckcorruption/2684) у 4 млн грн та Юрія Сливу з заставою (https://t.me/fuckcorruption/2686) у 2,5 млн грн.

ВАКС ще має розглянути питання про обрання запобіжного заходу судді Вʼячеславу Дзюбіну. Однак призначене засідання не відбулося через те, що підозрюваний зліг у лікарню.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2689

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович