11.11.2023 07:33
Просмотров: 371

У ЦПК підготували підбірку антикорупційних новин за жовтень

У ЦПК підготували підбірку антикорупційних новин за жовтень

Спершу про НАБУ, для якого попередній місяць був дуже продуктивним:

● викрили мера Сум Лисенка та директора Департаменту інфраструктури Журбу під час одержання останнього траншу (1,4 млн грн) хабаря від фірми, яка займається вивезенням сміття.

● викрили суддю Кропивницького апеляційного суду Гончара на проханні 10,5 тисяч доларів за ухвалення більш м’якого вироку стосовно винуватця смертельного ДТП.

● повідомили про підозру колишньому директору ДК «Укрспецекспорт» Букіну та сину експершого заступника секретаря РНБО Гладковського у зловживанні службовим становищем, що спричинило збитки на 13 млн грн.

● повідомили про підозру нардепу Дубневичу в організації заволодіння газом на понад 2,1 млрд грн та легалізації отриманого прибутку. Нардепа, який переховується за кордоном, оголосили у міжнародний розшук.

● повідомили про підозру екскерівнику та чинному начальнику відділу ДП «Вінницяоблводоканал» Григорук у розкраданні коштів на суму понад 10 млн грн.

● повідомили про підозру нардепу Горвату та ще трьом особам у заволодінні 320 гектарів землі. Збитки оцінюються у 123 млн грн.

● повідомили про підозру у заволодінні коштами Міноборони на суму понад 307 млн грн забудовнику Микитасю, експершому заступнику начальника Генштабу Колеснику та ще чотирьом особам.

● повідомили про підозру п’ятьом особам у завданні майже 100 млн грн збитків ДП «НАЕК «Енергоатом».

 

А тепер про основні жовтневі новини від САП:

● завершили розслідування за підозрою ексголови Верховного Суду Князева в отриманні неправомірної вигоди на суму 1,8 млн доларів.

● завершили розслідування щодо ексзаступника міністра розвитку громад Лозинського. Його підозрюють у проханні 40 млн грн та одержанні частини у вигляді 400 тисяч доларів за сприяння під час закупівель обладнання.

● завершили розслідування за підозрою колишнього голови Полтавської ОДА Головка та його радника в отриманні 176 тисяч євро. За це посадовець мав забезпечити перемогу фірмі на тендері на обслуговування доріг.

● завершили розслідування щодо заподіяння приватному банку понад 160 млн грн збитків ексдепутатом від Радикальної партії Скуратовським.

● завершили розслідування за підозрою ексдиректора ДП «Інформ-Ресурси» Бабаєва та його заступника Матлаєва, зловживання яких під час відчуження приміщень завдали збитків у розмірі 187 млн грн.

● завершили розслідування за підозрою в завищенні цін при закупівлі газу для «Укрзалізниці». Йдеться про збитки у 206 млн грн.

● скерували до суду справу Держрезерву щодо чотирьох осіб, яких обвинувачують у завданні збитків на 180 млн грн.

● скерували до суду справу за обвинуваченням топчиновника часів Януковича Клюєва-старшого та ексголови Держагентства інвестицій у заволодінні 200 млн грн.

● завершили розслідування щодо народної депутатки від Слуги Народу Марченко та її помічниці. Вони обіцяла допомогти з виїздом за межі України. Після отримання «траншу» у 2800 доларів їх викрили.

Джерело: https://t.me/fuckcorruption/2625

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович