Сегодня 08:15
Просмотров: 131

У ВАКС триває дослідження доказів обвинувачення у справі народної депутатки від Слуги Народу Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колеснік

У ВАКС триває дослідження доказів обвинувачення у справі народної депутатки від Слуги Народу Людмили Марченко та її помічниці Анастасії Колеснік

Марченко, яка на відомому відео викидала долари через паркан свого будинку, обвинувачують в отриманні хабаря за організацію виїзду за кордон військовозобов'язаних — Центр протидії корупції.

"Сьогодні дослідили частину протоколів НСРД (негласних слідчо розшукових дій), зокрема, відео, зняте прихованою камерою у офісі "Україно-турецького благодійного фонду" у Тернополі.

Саме через цей фонд, засновницею якого є депутатка Марченко, за даними слідства, організували переправлення чоловіків за кордон під виглядом волонтерів.

На відео зафіксовано, як помічниця депутатки Колеснік, перебуваючи в офісі фонду, спілкується з декількома людьми телефоном, а також з відвідувачкою фонду", — заявили у ЦПК.

У Центрі протидії корупції наголосили, що з контексту розмов зрозуміло, що вона надає консультації щодо документів, які необхідно надати для виїзду за кордон.

На одній з розмов Колеснік зазначає, що ситуація на кордоні змінилася, тому ціна становить 6-6,5 тисяч доларів. Вона зазначає, що людина вноситься в базу, як волонтер, і може не повертатися. Розмови відбувалися у квітні-травні 2023 року.

Прокурор САП, коментуючи докази, зазначив, що відео підтверджує системну діяльність щодо організації виїзду чоловіків за кордон під прикриттям благодійного фонду.

Також він додав, що ціна послуг для різних людей була різною. Це залежало від кого саме людина зверталася у фонд. Зокрема, деякі люди зазначали, що вони «від Людмили». Прокурор переконаний, що йдеться саме про депутатку Людмилу Марченко.

"Нагадаємо, допитана у судовому засіданні Марченко раніше пояснила, що викинула гроші за паркан, бо перебувала у шоковому стані і не дуже усвідомлювала, що відбувається.

За її словами, вона мала деякі проблеми зі здоров'ям та приймала ліки. Тому припускала, що це також могло вплинути на поведінку в умовах стресу", — нагадали у ЦПК.

Джерело: https://t.me/znua_live/171851

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович