03.11.2023 06:33
Просмотров: 452

За матеріалами СБУ 8 років тюрми отримали двоє інформаторів рф

За матеріалами СБУ 8 років тюрми отримали двоє інформаторів рф

За матеріалами СБУ 8 років тюрми отримали двоє інформаторів рф, які розвідували позиції ЗСУ та Нацгвардії на півночі України

Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальні терміни ув’язнення отримали ще двоє інформаторів спецслужб рф. Вони збирали розвіддані про місця розташування Сил оборони та критичної інфраструктури у Київській та Чернігівській областях.

Поплічники рф приділяли особливу увагу дислокації підрозділів ЗСУ та Національної гвардії, які забезпечували оборону столиці та прикордонних районів на півночі України.

Також ворожі інформатори «зливали» окупантам координати енергогенеруючих підприємств і відомості про їхній технічний стан.

За кожне виконане завдання вони отримували від своїх російських кураторів грошову винагороду у розмірі від 4 до 10 тис. грн. Сума залежала від складності одержання «потрібної» інформації та її актуальності.

Співробітники СБУ затримали обох зловмисників у результаті контрдиверсійних заходів у вересні 2022 року.

За матеріалами Служби безпеки суд засудив їх до восьми років тюрми кожного.

● Так, на Київщині:

засуджено мешканця столиці, якого після початку повномасштабного вторгнення росії дистанційно залучив до співпраці кадровий співробітник управління фсб по ростовській області.

За вказівками агресора він фотографував будівлі одного з військових навчальних закладів, підрозділу Нацгвардії, військкомату та місцевої теплоелектростанції.

Отримані фотознімки з прив’язкою до місцевості та позначками на електронних картах інформатор намагався передати до фсб через месенджер.

Для маскування розрахунків за виконані завдання зловмисник підготував криптовалютні гаманці та банківські картки, оформлені на третіх осіб.

● На Чернігівщині:

контррозвідники СБУ затримали мешканку села Жукотки, яка відслідковувала для окупантів маршрути руху військових колон ЗСУ.

Також вона фіксувала локації українських блокпостів та намагалася виявити склади з боєприпасами Сил оборони.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними за ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Розслідування проводили співробітники СБУ в м. Києві та Київській і Чернігівській областях за процесуального керівництва органів прокуратури.

Джерело: https://t.me/SBUkr/10228

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович