11.06.2024 09:27
Просмотров: 224

"Чергова спроба нав'язати ворожу ідеологію": росіяни завезли у Бердянськ 4 тис. книжок із Твері

Чергова спроба навязати ворожу ідеологію: росіяни завезли у Бердянськ 4 тис. книжок із Твері

російські загарбники завезли до тимчасово окупованого Бердянська 4 тис. книжок авторів та видавництв рф для бібліотек міста

Про це повідомляє очільниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна.

"Окупанти не припиняють проводити заходи з примусової русифікації на тимчасово окупованих територіях Запорізької області. Один зі способів у рамках пропагандистської кампанії - завезення ідеологічно "правильної" літератури для поширення серед місцевих мешканців", - розповіла вона.

За словами Галіціної, росіяни завезли до Бердянська 4 тис. книжок - художню, наукову, релігійну літературу з Твері, що в рф.

"Такий книжковий "гумконвой" можна сміливо розцінювати як чергову спробу нав'язати мешканцям Бердянська ворожу ідеологію та переписати історичні факти на догоду кремлівській пропаганді. Для окупантів важливо не просто завезти російські книжки, а знищити будь-які згадки про українську культуру та національну ідентичність", - наголошує керівниця МВА.

Водночас Галіціна додає, що від початку повномасштабного вторгнення рф та окупації Запорізької області влада ворога вилучала з бібліотек і навчальних закладів українські книжки.

"Таким чином загарбники прагнуть не лише нав'язати свою пропаганду, але й фізично знищити будь-які джерела українськомовної інформації", - підкреслює вона.

● 7 червня повідомлялось, що російські загарбники на тимчасово окупованих територіях України створюють так звані антитерористичні центри, щоб "зачистити" мешканців, які спілкуються з родичами з вільних територій держави чи ЄС.

Джерело: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович