Сегодня 06:53
Просмотров: 139

Музей Сковороди відновили в онлайн-форматі після знищення російською ракетою

Музей Сковороди відновили в онлайн-форматі після знищення російською ракетою

Музей Григорія Сковороди на Харківщині, зруйнований російською ракетою 7 травня 2022 року, тепер доступний в онлайн-форматі завдяки проєкту «Музей майбутнього».

Про це повідомляє Люк.

Команда Національного літературно-меморіального комплексу імені Григорія Сковороди створила сайт https://skovoroda.museum/, що переосмислює та створює сучасну ідентичність музею.

▶ ️"Зберегти зміст музею, який втратив свою фізичну форму"

За словами авторів проєкту, головна задача сайту — зберегти зміст музею, який втратив свою фізичну форму. На сайті відтворено історію музею за останні два роки, створено онлайн-маршрут «Сковорода садівник», де можна дізнатися про життя діяча та дуб, під яким він любив відпочивати.

Крім цього, відвідувачі сайту можуть зробити передзамовлення на «Жолудь Сковородуба», який потім можна буде виростити самостійно.

▶ ️А що з фізичним музеєм Сковороди?

Після руйнування музею не вдалося одразу законсервувати будівлю через відсутність фінансування. Харківська ОВА виділила кошти наприкінці 2022 року, але консерваційні роботи досі не виконані через проблеми з підрядниками.

Колишній голова Мінкульту Олександр Ткаченко заявляв, що на відновлення музею необхідно близько 112 млн грн. До збору коштів долучилися відомі українські артисти та музиканти, такі як Святослав Вакарчук, гурт Kalush Orchestra, Skofka, Jerry Heil, Wellboy та блогер-мільйонник кіт Степан.

До дня народження Сковороди команда музею оголосила збір «301 Справжній друг Сковороди» для збору коштів на протиаварійні та консерваційні роботи. Для участі в ініціативі можна заповнити Google-форму або зробити пожертву на «банку» музею.

Джерело: speka.media

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович