Сегодня 07:14
Просмотров: 111

Наприкінці 2023 року російські військові мали можливість по-справжньому змінити хід війни в Україні

Наприкінці 2023 року російські військові мали можливість по-справжньому змінити хід війни в Україні

Сухопутні війська України виснажилися під час контрнаступу на півдні країни. Україна втратила велику кількість боєприпасів і ракет перехоплювачів до систем ППО й намагалася поповнити запаси на своїх позиціях, — Мік Раян, генерал-майор австралійської армії у відставці у Foreign Affairs.

Але за останні пів року росія загалом не змогла скористатися цими можливостями. Вона завдала повітряних і ракетних ударів по українській електромережі, різко зменшивши здатність країни виробляти електроенергію та атакувала цивільне населення. Проте російським сухопутним військам вдалося захопити лише невеликі ділянки території.

російські війська продовжують наступати на кількох фронтах, але навіть найбільші та найбоєздатніші військові формування не можуть продовжувати наступ вічно. Після втрати такої великої кількості військ вікно можливостей для росії може скоро закритися.

росія наступає вже понад пів року і, ймовірно, зможе підтримувати нинішній темп ще місяць чи два. Військові, ймовірно, зможуть проводити деякі наземні та повітряні атаки й після цього, але в значно меншому обсязі. Це означає, що Україна повинна почати планувати, як якнайкраще використати майбутнє ослаблення росії.

Зробити це буде нелегко. Але Україна може уважно вивчати поле бою в пошуках ознак слабкості росії. Вона може співпрацювати з НАТО для навчання і підготовки до нових наступальних операцій. І вона може розробити нову концепцію перемоги — таку, яка зробить військове становище росії дійсно неспроможним.

Джерело: https://t.me/znua_live/161213

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович