20.06.2023 06:42
Просмотров: 875

Наші полонені в Угорщині! Угорщина в ЕС чи ні?

Наші полонені в Угорщині! Угорщина в ЕС чи ні?

МЗС України вимагає негайно допустити консула до українських військовополонених в Угорщині, — речник зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко.

Він каже, що всі спроби українських дипломатів протягом останніх днів встановити прямий контакт з українськими громадянами не мали успіху.

"Це, а також інформація, отримана від родичів деяких із них, свідчить про те, що запевнення угорської влади про нібито вільний статус українських захисників в Угорщині не відповідають дійсності", — наголосив Ніколенко.

Він додав, що фактично українських військовополонених утримують в ізоляції. Представник МЗС зауважує, що угорська влада ігнорує всі спроби України налагодити конструктивний діалог з приводу цієї ситуації.

"Такі дії Будапешта ставлять під сумнів задекларовані ним гуманітарні мотиви вивезення українців до Угорщини. Крім того, вони можуть кваліфікуватися як порушення положень Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод", — наголосив Ніколенко.

Єврокомісія вимагає від Угорщини пояснень щодо обставин передачі росією 11 полонених українців, — речник ЄК із закордонних справ та безпекової політики Петер Стано у коментарі Delfi.

"Влада Угорщини має пояснити деталі та свою участь у звільненні українських громадян, які утримуються росією як військовополонені, а також комунікацію з цього питання з українською владою", — сказав Стано.

росію він закликав дотримуватися Женевських конвенцій, які регулюють питання поводження із військовополоненими, та не наражати їхні життя на небезпеку.

**Наразі невідомо, коли фактично відбулася передача українців.

Київ не має інформації про те, де саме, в якому стані та умовах утримуються наші захисники, чи потребують невідкладної допомоги.

Джерело: https://t.me/znua_live/98733

Вывоз военнопленных в Венгрию состоялся в политических интересах Орбана

Такое заявление министра иностранных дел Кулебы прозвучало в эфире телемарафона в понедельник.

«Там была одна простая цель: Виктор Орбан должен был показать венграм и в Венгрии, и за пределами Венгрии, что он их единственный защитник. Вся эта операция была реализована в политических интересах одного человека», – сказал Кулеба.

Добавил, что к неофициальной информации к этому «были привлечены другие игроки, и не только из Венгрии».

Джерело: https://t.me/u_now/101515

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович