29.02.2024 08:07
Просмотров: 267

Очевидь, за 2023 рік не створені оборонні фортифікаційні споруди по всьому фронту

Очевидь, за 2023 рік не створені оборонні фортифікаційні споруди по всьому фронту

Чому так сталось, а ворог за той самий час побудував величезну лінію оборони вздовж усього фронту, включно з імпровізованими загородженням у вигляді "царь-потяга" — окреме питання — Defense Express.

Питання потребує максимально швидкого рішення, бо вже згаяний найцінніший ресурс — час. Й стан української оборони ворогу чудово відомий, бо є й супутники, й БпЛА, а про систематичні проблеми із цим вже активно говорять самі військові.

"Й взагалі чому з питанням закопатись та забетонуватись виникли проблеми треба починати з періоду цілеспрямованого знищення ЗСУ до 2014 року, коли під час скорочень під ніж пішли інженерні війська й на всі ЗСУ у 2005 році залишилось чотири інженерні полки. Більше того, саме військова інженерна техніка активно списувалась й реалізувалась у вигляді надлишкового майна, бо це екскаватори, землерийні машини, трали, тягачі тощо", — заявили у виданні.

Відповідно до поточних директив саме піхотна частина, що займає район оборони, є фактичним "замовником" фортифікації. Саме вона визначає спеціалізованим інженерним підрозділам де й що їм робити. В цій ситуації, коли кожна бригада формує свою лінію оборони насправді вже важко говорити про "суцільність".

Водночас у військах взагалі немає техніки для створення бетонних споруд, й це стандартна практика у багатьох країнах, зокрема НАТО, бо це повноцінне будівництво й виконуються цивільними компаніями за окремими договорами. Й в цілому взагалі можливо лише на третій лінії оборони, куди ще не дістає ворог.

Водночас рф на створення лінії оборони нагнала приватні будівні компанії, які робили готові бетонні укриття та копали окопи, траншеї та рови відповідно до єдиного генерального плану.

Таким чином, як би не хотілось, але треба визнавати, що за жартами про початок контрнаступу "не за баром" був згаяний час.

https://t.me/znua_live/136513

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович