23.03.2024 08:37
Просмотров: 268

Повний розбір статті від FT

Повний розбір статті від FT

«Вашингтон заявив Києву, що атаки безпілотників можуть призвести до зростання цін на нафту і спровокувати заходи у відповідь»

Основне зі статті:

● Хто став джерелом інформації:

Колишні радники Білого Дому, в статті зазначили лише одного із них (Боб Макнеллі - колишній республіканець). Вказали, що вони знайомі "із ходом перемовин". Тепер пригадайте хто із республіканців нещодавно мав політичний візит до Києва... Той самий Гремм, який не голосував за пакет допомоги в Сенаті.

Але також нещодавно був і радник Байдена з нацбезпеки - Салліван ( в попередньому дописі спутав їх, вибачайте голова обертом після сьогоднішньої ночі).

● Що ці радники вказали для FT

США закликали Україну припинити атаки на енергетичну інфраструктуру росії, попередивши, що удари з безпілотників можуть призвести до зростання світових цін на нафту і спровокувати відповідні дії у відповідь.

● До кого зверталася Америка за словами цих довірених осіб

Неодноразові попередження з Вашингтона були надіслані високопосадовцям Служби Безпеки України та Головного управління розвідки.

Тут відразу постає питання серйозності врегулювання питання, якщо все вирішується на рівні СБУ та ГУР... Не применшую значення Малюка та Буданова, але...

● Одна людина сказала, що Білий дім дедалі більше розчарований зухвалими атаками українських безпілотників, які завдали ударів по нафтопереробних заводах, терміналах, базах і сховищах на заході росії, що завдало шкоди її нафтовидобувним потужностям.

Вашингтон також занепокоєний тим, що якщо Україна продовжить завдавати ударів по російських об'єктах, в тому числі за сотні кілометрів від кордону. росія може завдати удару у відповідь по енергетичній інфраструктурі, на яку покладається Захід.

Сюди входить трубопровід КТК, що транспортує нафту з Казахстану через росію на світовий ринок. Західні компанії, в тому числі ExxonMobil і Chevron, користуються цим трубопроводом, який москва ненадовго перекрила у 2022 році.

● КТК(каспійський трубопровод), як на мене - це маніпуляції зі сторони ЗМІ. КТК навряд чи піддасться певному тиску, чи удару зі сторони росії, зважаючи на те, що це не взаємовигідно. А от щодо ExxonMobil і Chevron питання відкрите.

● Що найбільше піддається сумніву - це заперечення США, які з'явилися в той час, коли Байден стикається з жорсткою боротьбою за переобрання цього року на тлі зростання цін на бензин, які цього року зросли майже на 15 відсотків і склали близько 3,50 доларів за галон.

"Ніщо так не лякає чинного американського президента, як різке зростання цін на бензин у рік виборів", - сказав Боб Макнеллі.

Боб Макнеллі живе десь у своєму світі. Зі своїми реаліями.

● А от що справді доцільно зі статті

Ця кампанія також розглядається деякими офіційними особами, як засіб підштовхнути Вашингтон до схвалення пакета військової допомоги у розмірі 60 мільярдів доларів, який перебуває на розгляді в Конгресі, який критично важливий для оборони України.

Насправді політика Заходу "сидіння на двох стільцях одночасно" призвела до того, що Україна вдалася до більш кардинальних ударів, які негативно могли вплинути на Захід. Ніхто не приховує, що Захід цілком не зацікавлений, щоб всі російські ресурси вийшли зі світового ринку та Україна має щось із цим робити.

Також слід розуміти, що в кожному разі подібне втручання у світову економіку було не можливе на рівні ГУР та СБУ. Попередньо і Штати і Європа були попереджені та готові до цих ударів.

Думаю, що певної альтернативи штати та Україна могли досягти коли сюди приїздили Гремм та Салліван.

Зверніть увагу, що на фоні цих подій, діалог наша держава веде, як із респами, так із демократами.

Як вказало видання "особи знайомі із ходом перемовин". Перемовини - це не заборона, тому слідкуємо.

Якщо погодження не сталося, можливо удари продовжаться. І тут слід розуміти, що це не вигідно не тільки для Байдена, як вказує FT...

Из т/к ЧОРНИЛО

Удари по російських НПЗ мають значний вплив, я б рекомендував ігнорувати заклики до припинення таких ударів, — колишній командувач військами США в Європі Бен Годжес у рамках Київського безпекового форуму.

"росія менше може оплачувати цю війну, а також це позбавляє її необхідного пального для продовження бойових дій", — сказав Годжес. І закликав до посилення санкцій проти агресора.

Успіхом України удари по російських нафтопереробних підприємствах назвав і колишній директор ЦРУ Девід Петреус.

Джерело: https://t.me/znua_live/139956

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 09:14    160
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович