30.03.2020 11:35
Просмотров: 861

Укроборонпром та МЗС повернули українських авіаторів з Уганди додому

Укроборонпром та МЗС повернули українських авіаторів з Уганди додому

14 працівників Одеського авіаційного заводу успішно повернулися з Уганди в Україну.

Група фахівців Одеського авіаційного заводу перебувала в рамках програми міжнародної співпраці на авіабазі Гулу. Там вони здійснювали ремонти та модернізацію 6 учбово-бойових літаків Військово-повітряних сил Уганди за контрактом, укладеним державним підприємством “Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", що входить до складу Укроборонпром.

24 березня українські пілоти, інженери-техніки та конструктори в повному обсязі виконали конторакт і мали повертатися додому 27 березня.

"За декілька днів до вильоту в Уганді через загрозу поширення коронавірусу закрили кордони", – розповів деталі спецоперації заступник гендиректора з авіа- та ракетобудування Концерну Руслан Корж, який в УОП координував повернення українських фахівців.

"Пізніше "небо" та кордони закрили і в Україні, і наші співвітчизники втратили можливість повернутися на Батьківщину. У Концерні негайно утворили з МЗС контактний центр і почали розробляти план евакуації наших працівників з Уганди. Завдяки роботі українських дипломатів, авіакомпанії Jonika Airlines, її екіпажу на чолі з командиром Дмитром Черновим, усі авіатори змогли швидко повернутися в Україну", – розповів Корж.

"Вони почуваються добре, хворих чи з ознаками інфікування – немає, це підтвердив первинний контроль в аеропорті", – додав він.

Усі працівники перебуватимуть в обов’язковому порядку 14 днів на карантині під наглядом лікаря.

Фінансові витрати, пов’язані з евакуацією команди Одеського авіаційного заводу, взяла на себе "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес".

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович