07.04.2021 08:21
Просмотров: 599

Звинувачення у приналежності одного із заступників гендиректора Укроборонпрому до спецслужб РФ – безпідставні

Звинувачення у приналежності одного із заступників гендиректора Укроборонпрому до спецслужб РФ – безпідставні

Державний концерн "Укроборонпром" завершив службову перевірку інформації стосовно заступника генерального директора Укроборонпрому з маркетингу та збуту Михайла Морозова, озвученої народним депутатом України (група "Довіра") Андрієм Котом 4 березня ц.р. під час виступу у Верховній Раді України. Звинувачення парламентаря – безпідставні.

За результатами службового розслідування відомості про приналежність заступника генерального директора Укроборонпрому з маркетингу та збуту Михайла Морозова до російських спецслужб і завдання ним збитків Україні під час роботи у ДК "Укроборонпром", ДК "Укрспецекспорт" і ДП СЗТФ "Прогрес" не підтверджено.

На сьогодні немає жодних судових претензій або судових рішень, які би встановлювали факт завдання паном Морозовим збитків згаданим підприємствам під час виконання ним зовнішньоекономічних контрактів на постачання товарів військового призначення та подвійного використання (ТВППВ). Таких претензій не мають ані сторони – підписанти контрактів, ані державні та правоохоронні органи України, ані країни-контрагенти.

Навпаки, попри світову пандемію COVID-19, обсяг експорту ТВППВ спецекспортерами, що підпорядковані Концерну, у 2020 році зберігся практично на рівні 2019 року. Різниця склала 1,5% при прогнозованому падінні експорту мінімум на 30%. При цьому з кінця 2019 року пан Морозов вже обіймав посаду заступника гендиректора Укроборонпрому з маркетингу та збуту.

Крім того, у Концерні немає будь-яких документальних матеріалів, які б підтверджували факт звернення американської сторони (ноти протесту, заяви, листи тощо) до Уряду України, Міністерства закордонних справ України або безпосередньо до ДК "Укроборонпром", ДК "Укрспецекспорт" і ДП СЗТФ "Прогрес" щодо зовнішньоекономічної діяльності під час роботи Михайла Морозова на керівних посадах цих підприємств.

Разом з тим про факт навчання у Червонопрапорному інституті ім. Ю.В. Андропова (м. Москва) у 1989–1990 рр. Михайло Морозов зазначив у своєму резюме, яке у вересні 2019 року надав у відповідь на пропозицію обійняти посаду радника генерального директора ДК "Укроборонпром". Про це навчання відомо й Службі безпеки України, що враховано нею під час оформлення пану Морозову допуску до державної таємниці. Втім, інформація про роботу пана Морозова на російські спецслужби відсутня.

Насамкінець зазначимо, що психофізіологічне дослідження з використанням поліграфа, проведене 22 березня ц.р., зафіксувало, що Михайло Морозов не зловживав посадою, не вдавався до корупційних правопорушень та не вчиняв навмисних дій проти України.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович