07.07.2024 07:46
Просмотров: 278

Армія Китаю відпрацьовує удари по макетах військових об'єктів США

Армія Китаю відпрацьовує удари по макетах військових обєктів США

Китай створив макети сучасних літаків та кораблів США і тренується їх знищувати. Використання макетів може бути пов'язане із розробкою спеціального програмного забезпечення для ракет з інфрачервоною головкою самонаведення, вважають західні експерти.

Про це пише видання Defense Post.

У Китаї армія відпрацьовує удари по макетах найсучасніших американських винищувачів F-22 Raptor та F-35 Lightning II.

За інформацією видання, макети встановили на аеродромах для відпрацювання авіаударів. На знятих кадрах видно кілька знищених "літаків", а також вирви від вибухів та сліди пожежі. У пустелі на північному заході Китаю також виявили макети винищувачів F-35 та F-22.

Крім винищувачів п'ятого покоління, супутникові знімки показали, що Пекін створив макети літаків-розвідників P-8A Poseidon і U-2. На полігоні в пустелі Такла-Макан також помітили макети кількох військових кораблів США у натуральну величину, включаючи один авіаносець та два есмінці класу Arleigh Burke.

На думку західних експертів, створення макетів ворожих активів є однією з найпоширеніших стратегій Китаю у визначенні способів їх нейтралізації. Використання макетів також може бути пов'язане із розробкою спеціального програмного забезпечення для ракет з інфрачервоною головкою самонаведення, здатних захоплювати цілі за завантаженим силуетом. Раніше було виявлено, що Китай збудував макет ключового району у столиці Тайваню, де розташовані офіс президента та інші урядові об'єкти.

"Хоча точна мета використання макетів залишається невідомою, цей крок підживив побоювання щодо можливого підготовки до повномасштабного вторгнення в острівну державу," - пише видання.

Джерело: stopcor.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович