15.07.2024 06:46
Просмотров: 347

Яке покарання матимуть військовозобов'язані за неоновлення даних: пояснення Міноборони

Яке покарання матимуть військовозобовязані за неоновлення даних: пояснення Міноборони

Директор Департаменту кадрової політики Міністерства оборони України полковник Марк Андрусяк пояснив, що громадяни, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, можуть бути притягнуті до адмінвідповідальності

Про це він заявив у інтерв'ю речнику Міністерства оборони України Дмитру Лазуткіну.

Андрусяк нагадав, що згідно з новим законом про мобілізацію, що набув чинності 18 травня, усі військовозобов'язані мають оновити свої військово-облікові дані до 16 липня.

"Після 17 липня стосовно тих громадян, які несвоєчасно оновили облікові дані, будуть відкриті адмінправопорушення. Водночас громадяни зможуть оскаржити такі рішення у суді, надаючи підтверджуючі документи, що дійсно вони не могли це зробити своєчасно", - зауважив він.

Читайте також: Суди скасовують штрафи, бо у законодавстві нема понять "Оберіг" та "Резерв+"

За його словами, законодавством України передбачено накладання штрафів за виявлені адмінправопорушення від 3 місяців від моменту виявлення цього правопорушення до 1 року з моменту його вчинення.

"Факт виявлення правопорушення може здійснити техпрацівник ТЦК. Виявлення факту цього правопорушення він документально оформлює і передає керівнику ТЦК для складання протоколу", - уточнив Андрусяк.

Так, відповідно до законодавства, громадяни, які не оновили свої військово-облікові дані до 16 липня, можуть бути притягнуті до адмінвідповідальності у вигляді штрафу у розмірі від 17 000 до 25, 5 тисяч гривень.

● 2 липня Міністерство оборони України оприлюднило пояснювальну інфографіку, аби ті, хто не бажає стояти в чергах до ЦНАПу чи ТЦК, щоб отримати військово-обліковий документ, могли згенерувати його самостійно у застосунку Резерв+.

Джерело: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Август
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович