03.11.2021 10:08
Просмотров: 856

Офіційне повідомлення щодо виробництва боєприпасу ВОГ-17В

Офіційне повідомлення щодо виробництва боєприпасу ВОГ-17В

Державний концерн «Укроборонпром» повідомляє, що Міністерство оборони України у рамках державного оборонного замовлення визначило розробником боєприпасу ВОГ-17В, критичну нестачу якого відчувають ЗСУ, спеціальне конструкторське бюро «Вектор-В» та уклало з ним відповідний контракт. У підсумку створено 30-мм постріл для автоматичного станкового гранатомета АГС-17.

Міністерство оборони України та СКБ «Вектор-В» організували проведення державних випробувань дослідних зразків, які протягом двох років відбулися на базі одного з підрозділів Збройних сил України та частково на базі «Імпульсу», що входить до складу Укробронпрому. Для цього Міноборони створило державну комісію, яка дійшла висновку про те, що боєприпас успішно пройшов випробування. Наразі готується наказ Міністра оборони про прийняття цього виробу на озброєння.

Міноборони та Мінстерство з питань стратегічних галузей промисловості визначили серійним виробником пострілу для автоматичного гранатомету завод «Імпульс», оскільки крім заводу Концерну жодне українське підприємство не має відповідних потужностей, обладнання та висококваліфікованого персоналу. Ця програма є у рамках держгарантій. На її реалізацію спрямовано 1,5 млрд грн.

Виробництво пострілів для автоматичних гранатометів на вітчизняному підприємстві дасть змогу задовільнити попит українського війська у цьому критично важливому виді боєприпасів, а також завантажить «Імпульс» замовленнями та створить перспективу виходу на міжнародний ринок, на якому ця продукція має чималий попит.

«Утім, кошти Укроборонпрому для цього проекту не виділялися. Більше того, Концерн не має жодного рішення суду або юридичних підстав, які б забороняли Концерну вести перемовини або укладати контракти з компанією «Вектор-В» та її керівником. Більше того, у цьому випадку бездіяльність, зволікання з виробництвом боєприпасу на підприємстві Укроборонпрому може погіршити боєздатність нашої держави та навіть утворити склад певного правопорушення. Концерн щодо цієї події звернувся до НАБУ та СБУ з проханням повідомити про наявність ризиків щодо подальшої співпраці з указаним підприємством та його посадовими особами», – зазначає заступник генерального директора Укроборонпрому з безпеки Роман Забарчук.

Державний концерн «Укроборонпром» повідомляє, що Віталій Олегович Жуков, який представляє ТОВ СКБ «Вектор-В», не є працівником Концерну з 13 жовтня 2014 року.

Маніпуляції деяких ЗМІ не мають під собою жодних підстав.

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович