19.05.2019 07:15
Просмотров: 985

Помилка у документах на землю: що робити та куди звертатись

Помилка у документах на землю: що робити та куди звертатись

Ви отримали витяг з Державного земельного кадастру та виявили в ньому розбіжність у адресі розташування земельної ділянки з тією адресою, що зазначена в Державному акті на землю. Не хвилюйтесь, краще – скористайтесь порадами нашого юридичного консультанта.

Як розповіла фахівець Сахновщинського бюро правової допомоги Людмила Клімова, у разі виявлення у витягу чи довідці з Державного земельного кадастру технічної помилки (описка, друкарська, граматична, арифметична чи інша помилка), необхідно письмово повідомити про це територіальний орган з питань земельних ресурсів. Він перевірить відповідність відомостей Державного земельного кадастру інформації, що міститься в правовстановлюючих документах.

Якщо факт невідповідності буде підтверджено, орган, що здійснює ведення Державного земельного кадастру, безоплатно виправляє допущену помилку в день надходження повідомлення, та не пізніше наступного дня повідомляє про це зацікавлених осіб. У разі виявлення технічної помилки, допущеної у Державному земельному кадастрі органом, що здійснює його ведення, він у п’ятиденний строк письмово повідомляє про це зацікавлену особу.

Виправлення помилок, допущених у відомостях Державного земельного кадастру внаслідок помилки в документації із землеустрою, оцінки земель, здійснюється після внесення змін до такої документації. Виправлення помилок у відомостях про земельну ділянку може здійснюватися також на підставі рішення суду.

Інформація про виправлення технічних помилок не пізніше наступного дня з дня їх виправлення надається в письмовій формі власникам та користувачам земельних ділянок, а також третім особам, чиїх інтересів стосувалося виправлення помилок.

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Украина

Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович