03.10.2023 07:12
Просмотров: 401

Представник Держдепу про необхідність антикорупційних заходів

Представник Держдепу про необхідність антикорупційних заходів

Ми чітко і відверто обговорили з українськими партнерами необхідність антикорупційних заходів і побачили відповідні дії з їхнього боку. Робота повинна продовжуватися, — речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Представник Держдепу зауважив, що ще до повномасштабного вторгнення рф Вашингтон активно працював з Києвом над викоріненням корупції. Ця розмова продовжилася нещодавно під час візиту Держсекретаря США Ентоні Блінкена до України, де він поспілкувався безпосередньо з Володимиром Зеленським та представниками українського уряду.

"Ми побачили, як Україна останніми кількома тижнями вживає агресивних дій, щоб подолати корупцію. І ми вітаємо продовження цих кроків.

Часто це зображують як щось, що Україна має зробити, щоб заручитися підтримкою західних союзників і зрештою реалізувати свої європейські прагнення, стати членом ЄС, і це, безперечно, правда.

Ви бачите членів Конгресу, які кажуть, що вони хочуть, щоб Україна вжила антикорупційних заходів, тому важливо, щоб Україна показала їм, що вони є. Ви бачите, як члени ЄС кажуть, що вони цього хочуть, і тому важливо, щоб Україна показала, що вони роблять ці кроки.

Але це також важливо для здатності України будувати довгострокову економіку, яка може підтримувати ті зусилля, які ми очікуємо побачити", — сказав Міллер.

Він наголосив, що росія завжди буде сусідом України, тому останній потрібна економіка, яка зможе підтримувати апарат безпеки і, відповідно, стримувати майбутню російську агресію.

Речник Держдепу не став давати пряму відповідь на запитання журналістів про те, чи можуть США скасувати допомогу Україні у разі відсутності відповідних антикорупційних заходів.

"Я не збираюся вдаватися в конкретні розмови, окрім того, що скажу, що для нас це продовжує бути високим пріоритетом, який ми обговорюємо з нашими українськими колегами. І це продовжує залишатися пріоритетом для України.

Ми бачили, як вони вжили заходів у відповідь на конкретні запити, які ми зробили останні кілька тижнів", — підсумував Міллер.

Джерело: https://t.me/znua_live/115375

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович