11.12.2023 07:36
Просмотров: 344

ЄС ухвалив перший у світі комплексний закон щодо регулювання штучного інтелекту

ЄС ухвалив перший у світі комплексний закон щодо регулювання штучного інтелекту

ЄС ухвалив перший у світі комплексний закон щодо регулювання штучного інтелекту, і випередив США та Китай — The Guardian.

Закон запроваджує стандарти поведінки для виробників технологій ШІ, таких як OpenAI, а також регулює соціальні мережі та пошукові системи.

В основі документу — багаторівнева система, яка базується на оцінці ризиків, найвищий — у тих технологій ШІ, які становлять ризик для здоров’я, безпеки та прав людини.

Категорія найвищого ризику визначається кількістю комп’ютерних операцій, необхідних для навчання моделі, відомих як "операції з плаваючою комою за секунду".

Наразі під це визначення підпадає лише модель GPT4 від OpenAI.

Нижчій рівень регулювання передбачає значні зобов’язання для компаній-розробниць ШІ, включно з вимогами щодо розкриття даних, використаних для навчання моделей будь-якого рівня.

Закон також забороняє використання технологій ШІ поліцією, роботодавцями чи закладами торгівлі для стеження за людьми в реальному часі, включно з емоційним розпізнаванням.

Винятками є ситуації, коли поліція потребує використання інвазивних технологій ШІ через несподівану загрозу теракту, для пошуку жертв торгівлі людьми, розслідування вбивств, зґвалтувань тощо.

За інформацією The Washington Post, закон також містить винятки для "моделей з відкритим вихідним кодом", на яких, зокрема, наполягали Франція, Німеччина та Італія.

Закон набуде чинності не раніше 2025 року.

Відтоді технологічні компанії будуть змушені ділитися даними з європейськими регуляторами та проводити ретельне тестування технології.

Порушникам загрожуватиме штраф розміром до 7% світового доходу, залежно від типу порушення та розміру компанії.

Джерело: https://t.me/znua_live/124722

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович