20.12.2023 07:30
Просмотров: 366

Шольц нарешті вакцинувався від синдрому Меркель. Де-факто, він стає лідером ЄС

Шольц нарешті вакцинувався від синдрому Меркель.  Де-факто, він стає лідером ЄС

Сьогодні саме канцлер Німеччини Олаф Шольц визначає політичний темпоритм Брюсселя. Йдеться не лише про допомогу Україні, але й підготовку до [очікуваного] другого пришестя Дональда Трампа.

▶ ️Свого часу я вигадав термін «валяти Шольца», — заперечувати очевидне, пручатися, а потім все одно робити. Та цей вираз не пасує до нинішніх політичних манер Берліна. Взяти хоча б ту завзятість, з якою бундесканцлер вписався за Україну.

● Шольц мʼяко виставив Орбана за двері під час голосування про початок перемовин з Україною про вступ до ЄС. Це дозволило уникнути вето Угорщини.

● Саме канцлер пообіцяв, що Україна обов'язково отримає €50 млрд допомоги, на які Угорщина, знову ж таки, наклала вето. «У нас є інші можливості допомогти Україні», — сказав глава німецького уряду.

● Німеччина [наразі] не погодилась поставити нам Taurus, але натомість передала два комплекси Patriot, що не менш круто.

● Керівна коаліція ФРН вирішила подвоїти військову допомогу Україні, сума складатиме €8 млрд.

▶ ️За політичну трансформацію Шольца ми повинні завдячувати Трампові з путіним, які зробили йому щеплення від т.зв. синдрому Меркель: бажання будь-яку проблему пересидіти на своїй політичній дупі, задобрюючи при цьому кремль. Тепер Шольцові доводиться прораховувати, чи зможе він переозброїти бундесвер до часу очікуваного нападу московитів на НАТО.

● За даними німецьких розвідслужб, московії знадобиться 6-10 р, щоб відновити свою армію до спроможності атакувати НАТО. Відлік почнеться з моменту припинення інтенсивних бойових дій в Україні, Німеччина - одна з першочергових цілей.

● Трамп в разі перемоги обіцяє влаштувати економічну війну ЄС, зблизитися з бункерним і грюкнути дверима НАТО.

● А тут ще російські гроші намагаються хакнути європейську демократію, і в Нідерландах, слідом за Угорщиною та Словаччиною й іншими державами до влади прийшли проросійські радикали.

▶ ️Політичний Берлін першим зі Старого Світу зрозумів, що пошуки миру з путіним, — це найкоротший шлях до поразки. Тому ФРН збільшує військовий бюджет, нарощує допомогу Україні та ставить аналогічні задачі партнерам.

● У німецькій політиці тривають дискусії не про мир чи війну, а про глибину воєнного результату. Міністр закордонних справ Бербок, крім повернення українських кордонів у формат 1991 р, говорить і про покарання росії - тобто, відшкодування нею всіх збитків в ході війни. Шольц ліберальніший: він каже про повернення Києву всіх територій та поступове виведення московитів з-під санкцій.

«Наша мета очевидна - у росії не повинно вдатися посувати кордони з застосуванням сили», — канцлер ФРН Шольц.

▶ ️Для Європи "вакцинований" Шольц — це зміцнення Німеччини як лідера ЄС. Фактично, це відповідь на запитання, чи є у Євроспільноти план Б, — на випадок перемоги Трампа. Схоже, цей план зʼявляється.

Джерело: https://t.me/orestokratiia/919

Новости портала «Весь Харьков»


Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович