26.03.2019 10:04
Просмотров: 1411

Синод ПЦУ: «Оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ»

Синод ПЦУ: «Оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ»

Робота художника-каліграфа Олексія Чекаля, яка була приурочена до проведення Об’єднавчого собору українських православних церков, що відбувся 15 грудня 2018 року

В усіх храмах Православної церкви України (ПЦУ) підноситимуть «молитовні прохання про справедливі вибори глави Української держави, за мир та єдність в Україні». Відповідне благословення надав митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Про це йдеться на офіційному сайті ПЦУ. Там пояснюють таке розпорядження «особливою відповідальністю, яка в час виборів президента України покладається на наш народ».

«Враховуючи необхідність захистити державність України, єдність, суспільний мир перед обличчям зовнішньої агресії та внутрішніх протистоянь, протягом наступного часу до завершення голосування за обрання Глави держави благословляється за богослужіннями в храмах Помісної Української Православної Церкви на літургіях після заамвонної молитви або під час молебню виголошувати» відповідну молитву, зазначають у Православній церкві України.

В тексті самої молитви згадується про обрання президента в такому рядку: «Ще молимося, щоби Господь Бог дав нам дух розуму звершити справедливий вибір Глави держави Української і помилував нас».

Синод ПЦУ: «Оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ»

Глава ПЦУ митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Зачитиватимуть звернення Священного Синоду

У храмах ПЦУ, зокрема і 31 березня, у день виборів, після богослужіння зачитуватимуть Звернення Священного Синоду ПЦУ з приводу виборів президента України, в якому виборців закличуть «помолившись, прийти на виборчі дільниці та зробити відповідальний, усвідомлений вибір».

«Оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ, здатністю впоратися із поставленими перед главою держави завданнями», – закликав Синод ПЦУ.

«Обман чи підкуп виборців, надання їм завідомо нездійсненних обіцянок, фальшування підсумків голосування є виявом неправди, яка є порушенням Божих заповідей. Тому ми закликаємо кандидатів у президенти та всіх учасників виборчого процесу пам’ятати про відповідальність», – зазначається у зверненні Синоду ПЦУ.

Вибори президента України відбудуться 31 березня.

Синод ПЦУ: «Оцінюйте кандидатів не за обіцянками, а за плодами їхніх справ»

Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет під час голосування на одній з виборчих дільниць у Києві на виборах парламенту України, 26 жовтня 2014 року

15 грудня 2018 року в Києві, у соборі Святої Софії відбувся об’єднавчий собор, на якому представники трьох фактично наявних на той час в Україні православних церковних організацій створили єдину канонічну православну церковну організацію в Україні, помісну Православну церкву України (ПЦУ). Її предстоятелем обрали митрополита Епіфанія з дотеперішньої УПЦ КП.

6 січня у Стамбулі, у резиденції Вселенського патріархату на Фанарі, Вселенський патріарх Варфоломій урочисто вручив главі новоствореної помісної Православної церкви України митрополитові Епіфанію томос про визнання канонічної автокефалії ПЦУ. 3 лютого відбулася інтронізація Епіфанія.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович