19.09.2021 11:09
Просмотров: 797

США закликали Росію розблокувати продовження мандату місії ОБСЄ на кордоні з Україною

США закликали Росію розблокувати продовження мандату місії ОБСЄ на кордоні з Україною

Сполучені Штати висловили «глибокий жаль», через рішення Росії заблокувати продовження мандату спостережної місії організації на російських пунктах пропуску «Гуково» та «Донецьк», що на кордоні з Україною, і закликали Росію змінити позицію, йдеться в заяві речника Держдепартаменту США Неда Прайса.

Це рішення Росії «зашкодить прозорості та впевненості в регіоні, який цього вкрай потребує», зазначив Прайс. Він закликав Росію змінити позицію і виконати свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей.

«Спостережна місія ОБСЄ на кордоні відіграє цінну роль в прозорості щодо пересування людей та поставок між Російською Федерацією та регіонами східної України, які контролюють керовані Росією сили», – заявив речник.

Він нагадав, що ця невелика місія діє з липня 2014 року і її робота «засадничим чином» пов'язана з зобов'язаннями Росії в рамках Мінського протоколу від вересня 2014 року, який передбачає «постійний моніторинг українсько-російського державного кородну і перевірку ОБСЄ.

США закликали Росію розблокувати продовження мандату місії ОБСЄ на кордоні з Україною

Прайс підкреслив, що США закликають Росію дозволити продовження мандату місії ОБСЄ, припинити тривалу агресію в Україні і сприяти мирному врегулюванню конфлікту.

Раніше українське МЗС виступило з рішучим осудом рішення Росії і зауважило, що відсутність моніторингу є свідченням планів Росії «продовжувати і збільшувати постачання зброї, військового обладнання, боєприпасів, регулярних військ і найманців на тимчасово окуповану територію України в Донецькій та Луганській областях, що може спричинити подальшу ескалацію в зоні російсько-українського збройного конфлікту».

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович