30.01.2019 10:30
Просмотров: 3307

Трамп заявив, що у скороченні тисячі працівників BuzzFeed та HuffPost винуваті фейкові новини

Трамп заявив, що у скороченні тисячі працівників BuzzFeed та HuffPost винуваті фейкові новини

Президент США Дональд Трамп прокоментував звільнення медійників, прогнозуючи, що «попереду ще багато звільнень».

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«"BuzzFeed and Huffpost вирубали сокирою". Заголовок The New York Post. Причиною кризи стали фейкові новини і погана журналістика. На жаль, попереду ще багато звільнень. Людям потрібна Правда!» - написав Трамп.

У свою чергу, головний редактор BuzzFeed Бен Сміт назвав у Twitter висловлювання президента США «мерзенним». З критикою президента виступила і головний редактор The Huffington Post Лідія Полгрін.

«1000 журналістів втратили роботу минулого тижня. Звичайні люди з орендною платою, сім'єю, якій потрібна підтримка, рахунками студентського кредиту. Ці працівники, як і будь-хто, не заслуговують на цю жорстокість», - прокоментувала вона твіт Трампа

Нагадаємо, раніше видання BuzzFeed повідомило про звільнення 200 працівників (15% команди) задля зменшення витрат. Про скорочення штату з аналогічних причин повідомили й у медіагрупі Verizon. До її складу входять HuffPost, Yahoo, та AOL. У Verizon звільнять 7% штату по всьому світу — це 800 працівників.

Президента Трампа неодноразово критикували за висловлювання на адресу журналістів. Колишній комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хуссейн навіть сказав, що така поведінка президента дуже «близька до підбурювання до насильства».

У січні 2017 року Дональд Трамп назвав низку провідних американських газет і телеканалів ЗМІ - The New York Times, NBC, ABC, CBS, CNN - ворогами американського народу. У лютому розкритикував впливові американські видання The New York Times і The Washington Post за те, як вони висвітлюють його діяльність. Потім він звинуватив CNN і The New York Times у свідомому поширенні неправдивих новин.

Перед цим журналістів ряду провідних англомовних ЗМІ, в тому числі CNN, The New York Times і BBC, не пустили на брифінг для преси в Білому домі. На захід не були допущені також кореспонденти BuzzFeed, Politico, The Daily Mail, The Hill, The Los Angeles Times і The New York Daily News. Репортери агентства The Associated Press та журналу Time в знак протесту бойкотували захід.

16 серпня 2018 року понад 100 американських медіа опублікували редакційні колонки у відповідь на неодноразові напади президента Дональда Трампа на ЗМІ.

Источник: detector.media

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: СМИ, трамп

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович