11.04.2021 08:22
Просмотров: 694

Від стратегії подолання бідності до стратегії людського розвитку

Від стратегії подолання бідності до стратегії людського розвитку

Заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко взяв участь у слуханнях на тему: «Про стан виконання Стратегії подолання бідності», які відбулись 7 квітня у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Мета проведення слухань - аналіз результатів реалізації Стратегії подолання бідності, затвердженої Урядом у березні 2016 року, та напрацювання пропозицій до проекту нового документу.

Заступник Міністра наголосив, що Уряд розглядає боротьбу з бідністю та підвищення рівня життя як основну стратегічну ціль при здійсненні будь-яких реформ в Україні. Він зауважив, що підведення підсумків реалізації Стратегії подолання бідності відбувається у складній ситуації, що пов’язана з епідемією, спричиненою гострою респіраторною хворобою COVID 19. І хоча за період реалізації Стратегії рівень бідності за критеріями доходів людей зменшився в Україні майже вдвічі, він залишається високим і пандемія вплинула на нього негативно.

При цьому, експерти Світового банку в економічному огляді для регіону Європи та Центральної Азії очікують, що вплив COVID-19 на рівень бідності в Україні буде відносно помірним. Зокрема, вони прогнозують, що рівень бідності на основі міжнародної межі бідності зі споживанням на душу населення менш ніж 5,5 доларів США на день збільшиться лише на 0,5 відсотка до 3% у 2020 році, оскільки збільшення пенсій та зарплат допомогло частково компенсувати зменшення рівня зайнятості. Детальніше можна подивитись за посиланням: https://www.worldbank.org/uk/country/ukraine/overview#3

«Це третій стратегічний документ, який реалізовувався з 2016 року до 2020 року. У 2020 році було передбачено 135 заходів, 113 з них виконано, 22 - в процесі виконання», - зазначив Віталій Музиченко. Він поінформував учасників слухань про результати реалізації Стратегії за напрямами: зростання доходів, пенсійне забезпечення, забезпечення адресності соціальної допомоги, доступу населення до соціальних послуг і інфраструктури, мінімізація бідності соціально вразливих верств населення, соціальний захист дітей тощо.

Участь у заході взяли народні депутати, представники центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, сторін соціального діалогу, громадських організацій, наукових установ, засобів масової інформації.

Коментує Марина Лазебна, Міністр соціальної політики: «Сьогодні, формуючи політику подолання бідності, Уряд не обмежується розв’язанням проблем, які накопичувались впродовж багатьох років. Це не війна з минулим, а стратегія розбудови майбутнього. Ми будуємо візію розвитку країни, в центрі якої – добробут людини. Для цього Мінсоцполітики разом з іншими центральними органами виконавчої влади та науковцями розробили проект Стратегії людського розвитку, який вже перебуває на розгляді Уряду. Вона забезпечує системний підхід до розбудови сприятливого середовища для людського розвитку та реалізації потенціалу кожного, конкретні дії, які забезпечать гідний рівень життя, ефективну, адресну та стимулюючу до виходу з бідності соціальну допомогу, доступ до якісних соціальних послуг».

Источник: msp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    920
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович