19.09.2019 07:16
Просмотров: 866

Верховна Рада ухвалила закон про початок роботи Вищого антикорупційного суду

Верховна Рада ухвалила закон про початок роботи Вищого антикорупційного суду

Підсудність ВАКС слідчих суддів поширюється на кримінальні провадження, відомості про яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду

Верховна Рада ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо початку роботи Вищого антикорупційного суду". Відповідне рішення підтримали 323 народних депутати, повідомляє "Укрінформ".

Закон визначає, що підсудність Вищого антикорупційного суду як суду першої апеляційної інстанцій, слідчих суддів поширюється на кримінальні провадження, відомості про яких внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з дня початку роботи цього суду.

Водночас ця норма не поширюється на кримінальні провадження, досудове розслідування в яких здійснює або здійснювало Національне антикорупційне бюро та закінчили прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Відповідно до закону, до ВАКС передають усі кримінальні провадження, досудове розслідування в яких завершено прокурорами САП і судовий розгляд яких судами першої, апеляційної інстанцій не завершено до дня початку роботи Вищого антикорупційного суду.

Цей закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в найближчому номері газети "Голос України".

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: рада, суд

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович