16.06.2024 06:53
Просмотров: 226

Військові КНДР проводять будівельні роботи вздовж кордону з Південною Кореєю — Yonhap

Військові КНДР проводять будівельні роботи вздовж кордону з Південною Кореєю — Yonhap

Військові Північної Кореї проводять незрозумілі будівельні роботи в демілітаризованій зоні, що розділяє КНДР з Південною Корею. Про це повідомляє Yonhap, посилаючись на джерела.

"Останнім часом північнокорейські військові зводять стіни, копають землю і будують дороги в деяких районах між військово-демаркаційною лінією й північною розмежувальною лінією в демілітаризованій зоні", - сказало джерело Yonhap.

Незрозуміло, чи свідчать ці дії про намір побудувати довгу стіну на північ від лінії розмежування, чи просто про створення оборонних споруд у певних точках.

Раніше цього тижня близько 20 північнокорейських солдатів ненадовго перетнули міжкорейський сухопутний кордон і повернулися на північну сторону після того, як військові Південної Кореї зробили попереджувальні постріли.

Спостерігачі припускають, що інцидент міг бути пов'язаний з будівництвом стіни. Під час перетину кордону північнокорейські солдати мали при собі робочі інструменти, такі як кирки й лопати.

Напруженість між двома сторонами зростає з кінця минулого місяця, коли Північна Корея почала запускати повітряні кулі зі сміттям через кордон після скарг на те, що Південна Корея проводить спостереження.

Сеул призупинив дію угоди з Північною Кореєю від 2018 року, спрямованої на зниження військової напруженості. Обидві сторони розмістили військових й велику частину своєї вогневої потужності поблизу кордону.

Джерело: zn.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июнь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович