18.02.2022 07:07
Просмотров: 1026

Вітренко проти НАЗК: Верховний Суд постановив розірвати контракт

Вітренко проти НАЗК: Верховний Суд постановив розірвати контракт

Верховний Суд підтвердив правомірність припису щодо припинення строку дії контракту з головою правління "Нафтогазу" Юрієм Вітренком.

Про це йдеться у рішенні Суду, опублікованому 9 лютого, повідомив enkorr.

Раніше суди першої та другої інстанцій забезпечили позов Вітренка з огляду на те, що до призначення головою НАКу він перебував на посаді міністра енергетики лише 4 місяці, що не підтверджує наявність конфлікту інтересів.

Натомість Верховний Суд не погодився з такими висновками судів, адже згідно закону реальний конфлікт інтересів означає суперечність між приватним інтересом особи та її службовими повноваженнями, що впливає на об'єктивність прийняття рішень.

Крім того, обґрунтовує суд, у випадках виявлення порушення вимог закону про запобігання корупції Нацагенство з питань запобігання корупції (НАЗК) внозить керівнику відповідної установи припис щодо усунення порушень.

Такий припис є обов'язковим для виконання – саме один з таких приписів оскаржував Вітренко у суді.

"За наведеного правового регулювання та обставин справи касаційну скаргу слід задовольнити, скасувати оскаржувані судові рішення та … ухвалити у справі нове рішення про відмову у задоволенні заяви про вжиття заходів забезпечення позову", – йдеться у висновках ВСУ.

При цьому суд зауважує, що наглядова рада "Нафтогазу" є органом, наділеним необхідними повноваженнями для усунення порушень. Нагадаємо, що наразі НАК функціонує без наглядової ради.

Її повноваження може виконувати акціонер "Нафтогазу", тобто Кабінет міністрів.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович