07.10.2024 06:55
Просмотров: 158

У Республіканській партії США висловили занепокоєння зближенням Угорщини з рф та Китаєм

У Республіканській партії США висловили занепокоєння зближенням Угорщини з рф та Китаєм

П’ятеро американських сенаторів-республіканців висловили своє занепокоєння зв'язками Угорщини з росією, яка зближується з Китаєм та майже три роки веде загарбницьку війну в Україні, у спільній заяві, яку вони оприлюднили після візиту до Будапешту цього тижня. Документ поширив на соціальній платформі X посол США в Угорщині Девід Прессман.

"Наша делегація і багато наших колег по Конгресу дедалі більше стурбовані поглибленням і розширенням відносин Угорщини з росією і триваючою руйнацією її демократичних інститутів", — йдеться в заяві.

Автори документу — сенатори Джеррі Моран, Джон Бузман, Сьюзен Коллінз, Джон Корнін та Джон Хувен — звертають увагу на те, що Будапешт продовжує ігнорувати занепокоєння, висловлене його союзниками і партнерами щодо поглиблення його зв'язків з Китаєм.

"У наших спільних інтересах, щоб наші країни тісно співпрацювали. Ми закликаємо Угорщину дослухатися до занепокоєння своїх союзників і вжити відповідних заходів", — зазначили сенатори.

Візит делегації законодавців США привертає особливу увагу на тлі кількох зустрічей між угорським прем'єром Орбаном та кандидатом у президенти США від Республіканської партії Дональдом Трампом. Останній, на відміну від однопартійців, послідовно хвалить Орбана і називає його "сильним лідером". Той у відповідь всіляко намагається просувати у Європі наратив про необхідність перемоги Трампа на майбутніх виборах.

Джерело: https://t.me/znua_live/170411

Новости портала «Весь Харьков»


Октябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

  • Доставка води в Харкові avita.ua - енергія природи у кожному ковтку

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович