31.12.2023 07:49
Просмотров: 332

У соцмережах ширилася інформація про посилення контролю документів для тих, хто виїжджає системою "Шлях"

У соцмережах ширилася інформація про посилення контролю документів для тих, хто виїжджає системою Шлях

Державна прикордонна служба України спростовує цю інформацію, — спікер ДПСУ Андрій Демченко

Також пишуть, що з вечора 29-го грудня прикордонники перестали випускати чоловіків з інвалідністю 3 групи та тих, хто супроводжує людей з інвалідністю. Також деякі категорії тих, хто міг раніше виїхати — тепер, як стверджують дописувачі, невиїзні.

"Змін у Правилах перетину кордону немає, але з боку Держприкордонслужби України завжди залишатиметься ретельна перевірка умов виїзду та чітке дотримання законодавства", — заявив Демченко.

Також фейком назвав таку інформацію "Центр протидії дезінформації". Проте вже за дві години написали, що вони повторно перевірять інформацію, враховуючи дуже негативні коментарі у їх дописі від українців.

Згодом Центр подав розгорнутий коментар від ДПСУ.

"Щодо перетину кордону осіб з інвалідністю.

Пропуск осіб через кордон як і раніше здійснюється відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України, що затверджені Постановою Уряду 57. Правила, в тому числі, визначають умови перетину кордону на час дії воєнного стану... Прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини. До того ж досить часто люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону, слідуючи, до прикладу, з іншою метою або використовуючи підроблені чи фіктивні документи.

Щодо перетину кордону осіб, які мають на утриманні 3 і більше дітей віком до 18 років.

...Зважаючи, що ДПСУ неодноразово виявляла підробки документів, повʼязаних з багатодітством, інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути: витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах", — заявили у Державній прикордонній службі.

Джерело: https://t.me/znua_live/127911

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович