06.11.2023 07:58
Просмотров: 541

У Вінниці виготовили першу РСЗВ на шасі броньованого Humvee (ВІДЕО)

У Вінниці виготовили першу РСЗВ на шасі броньованого Humvee (ВІДЕО)

Реактивну установку залпового вогню на шасі броньованого Humvee виготовили вінницькі майстри.

Передає Промисловий Портал з посиланням на Суспільне.

Це вже сорокова установка систем залпового вогню на автомобільному шасі, виготовлена майстрами, але перша, яку встановили на спеціалізованому військовому шасі.

Направляючі та стволи до легких РСЗВ українські військові передають із фронту, розбираючи пошкоджені ракетні системи.

“Лише прийшла допомога в підрозділ і хлопці віддали на установку, щоб можна було працювати не боячись ланцетів”, — каже Денис Романовський.

Виготовляти такі системи на Вінниччині почали майже рік тому. Робили на три та шість направляючих. Вперше зробили на 9. Варять та збирають їх на підприємстві, яке очолює Тарас Присяжнюк. Чоловік каже, що з цією установкою довелось працювати найдовше.

“Працювали місяць. Потрібно було зберегти все, що на ній було і долаштувати установку. Тому довго грались і вигадували. Все вийшло. Легко піднімається”, — розповів Тарас Присяжнюк.

Вага установки близько 300 кілограмів. З кожним разом виготовляти такі все важче. За роботу грошей не беруть, а ось вартість матеріалів постійно зростає.

“Все нове. На жаль чим далі, тим важче знайти щось б/у. Все закуповуємо нове. Продавці беруть по повній ціні”, — каже Тарас Присяжнюк.

“Зайшли на американські сайти, знайшли інструкцію. Подивилися, підключили. Все працює. Сам пуск відбувається електронним імпульсом. Тут стоїть живлення”, — розповідає автоелектрик Артур Петровський.

Пульт встановлений на 20-ти метровому дроті, аби здійснювати пуск снарядів з безпечної відстані.

“Взяли екранований міцний дріт, щоб навіть, якщо переїхати нічого не було. Встановлений захист”, — каже Петровський.

Наразі в роботі ще 6 таких установок, каже волонтер Денис Романовський. За майже рік відколи їх виготовляють, оборонці надіслали чимало відео про роботу на фронті.

“Якщо аеророзвідка виявила скупчення бронетехніки, особового складу. Підпалювали на них і польові склади окупантів, знищували броньовану техніку”, — говорить волонтер.

Виготовляють установки для оборонців безкоштовно. Гроші збирають через соцмережі. Іноді, як у цьому випадку і автомобіль, і складові, і гроші на матеріали передала бригада, яка попросила її виготовити. За кілька днів автівку повезуть на фронт захисникам наближати перемогу України, каже Романовський.

Джерело: uprom.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:28    114
Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович