29.05.2024 10:40
Просмотров: 532

Західні компанії відступають від своїх планів щодо виходу з росії — Financial Times.

Західні компанії відступають від своїх планів щодо виходу з росії — Financial Times.

Низка компаній, включно з Avon Products, Natura, Air Liquide і Reckitt, залишилися в рф, незважаючи на те, що планували покинути її після вторгнення рф в Україну, оскільки бюрократичні перешкоди зростають, а споживча активність відновлюється.

"Багато європейських компаній опинилися між молотом і ковадлом. Вони сказали, що поїдуть. Але їм запропонували вибір покупців, який був для них неприйнятний", — сказав один із керівників, який працює із західними компаніями в рф.

За даними Київської школи економіки, загалом понад 2100 транснаціональних корпорацій залишилися в росії з 2022 року, тоді як близько 1600 міжнародних компаній або пішли з ринку, або скоротили свою діяльність.

Москва поступово підвищила вартість корпоративного від'їзду, запровадивши обов'язкову знижку 50% на активи з "недружніх" країн, які продаватимуться російським покупцям, і мінімальний "податок на виїзд" 15%.

Крім того, дедалі важче знайти місцевих покупців, прийнятних як для продавця, так і для Москви, і чия участь не підпадає під західні санкції.

Деякі компанії більше не вважають себе зобов'язаними йти з країни. Avon почала процес продажу свого російського бізнесу і отримала пропозиції, але вирішила їх не приймати, посилаючись на "нейтральність" власного бренду.

Інші компанії банально не бажають втрачати прибутки у рф на користь держави, а також користуються відходом конкурентів.

Серед більш ніж 2000 компаній, які заявили, що залишаться в росії, зокрема споживчі групи Mondelez, Unilever, Nestlé і Philip Morris. Головний виконавчий директор Mondelez нещодавно заявив FT, що інвесторам "морально все одно", чи підуть групи з країни.

"Якщо ми підемо з росії, вони заберуть наші бренди собі. Я не думаю, що це хороша угода. P&G і Colgate-Palmolive, не пішли з країни. Чому, чорт забирай, ми повинні це робити?", — каже член ради директорів Unilever Нельсон Пельтц.

Джерело: https://t.me/znua_live/150460

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 06:00    41
Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович