07.09.2024 07:44
Просмотров: 145

Лондон хоче створити міжнародний трибунал для російського керівництва

Лондон хоче створити міжнародний трибунал для російського керівництва

Міністр юстиції Великої Британії Шабана Махмуд заявила (https://www.theguardian.com/world/article/2024/sep/05/labour-eager-for-progress-on-special-tribunal-to-try-russia-over-ukraine), що намагається надати "новий імпульс" дискусіям з приводу створення міжнародного трибуналу, який судитиме керівництво рф за агресію проти України.

Велика Британія бачить себе лідером групи з 40 країн, які обговорюють механізми створення такого трибуналу, який має притягти до відповідальності Владіміра путіна, Сєргєя Мішустіна та Сергєя Лаврова.

"Ми хочемо придати цьому процесу трохи енергії, адже він триває занадто довго. Ми хочемо пропрацювати це обережно, але швидко, щоб разблокувати найліпші механізми для створення такого трибуналу" - заявила Махмуд.

Махмуд каже, що уряд бачить Раду Європу як центральний орган у цьому процесі.

Тіньовий міністр закордонних справ Аліша Кірнс заявила, що коли цим питанням займався Девід Кемерон, "міжнародний консенсус схилявся до створення трибуналу у третій країні, який буде створений за договором між Радою Європи та Україною і затверджений голосуванням Генеральної Ассамблеї ООН".

Махмуд зі своєї сторони заявляє, що "уряд шукає механізм, який буде виконувати свої функції, робитиме це ефективно і вирішує правові питання".

Головними лоббістами створення такого трибуналу є британський адвокат з прав людини, профессор права з Університетського коледжу Лондона Філіпп Сендс та колишній прем'єр-міністр Британії лейборист Гордон Браун.

В той же час, проти цієї ідеї виступають США, оскільки у Вашингтоні переймаються, що якщо створити прецедент створення іноземного суду, який буде судити керівництво суверенної країни, західні лідери теж можуть стати підсудними у подібних процесах у майбутньому.

Джерело: https://t.me/trafalgar_square/552

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сентябрь
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович