Сегодня 09:56
Просмотров: 105

Lufthansa готує мільйонні позови проти екоактивістів, які блокували роботу аеропортів

Lufthansa готує мільйонні позови проти екоактивістів, які блокували роботу аеропортів

Німецький авіаперевізник Lufthansa готується подати позови до активістів групи Letzte Generation ("Останнє покоління") через блокування роботи летовища у Франкфурті-на-Майні цього тижня, що завдало компанії численних збитків.

Про це представник перевізника сказав у коментарі Bild am Sonntag, повідомляє "Європейська правда".

Речник Lufthansa стверджує, що компанія подасть позови після останньої акції Letzte Generation у Франкфурті – "так само, як ми це зробили після акцій у Гамбурзі, Дюссельдорфі та Берліні".

"Уже зараз можна передбачити, що сума збитків буде значно вищою, оскільки постраждало значно більше рейсів і пасажирів, і більше літаків довелося перенаправляти в інші аеропорти. Зараз ми визначимо точну суму збитків", – додав він.

Після блокування аеропорту Берліна в листопаді 2022 року, а також Гамбурга і Дюссельдорфа в липні 2023-го, Lufthansa подала позови проти екоактивістів на загальну суму 740 тисяч євро. Поки що жоден із терористів не виплатив компенсацію.

Раніше цього тижня активісти з групи "Останнє покоління" заблокували роботу аеропорту Франкфурта, приклеївши себе до злітно-посадкових смуг. У результаті довелось скасувати близько 230 із 1400 запланованих рейсів, сімох активістів затримали.

Перед тим аналогічну акцію організували в аеропорту Кельна. Після цього німецькі політики закликали посилити захист летовищ, аби запобігти подібним інцидентам.

Джерело: eurointegration.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Июль
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович