10.03.2024 09:20
Просмотров: 317

Маріонетки кремля: як росія маніпулює Європою за допомогою таємної мережі онлайн-ЗМІ

Маріонетки кремля: як росія маніпулює Європою за допомогою таємної мережі онлайн-ЗМІ

Дослідження InformNapalm та Insight викриває масштаби російської дезінформаційної війни у Європі. Фахівцям вдалося виявити складну мережу ЗМІ, що діють як рупори кремля, просуваючи фальшиві наративи та сіючи розкол серед європейських народів. Ось ключові моменти:

● путінська пропаганда: Виявлено, що мережа включає радикальні ресурси, що поширюють проросійські наративи та виправдовують воєнні дії росії в Україні. Найбільш активні такі майданчики у Німеччині та Франції.

● Аналіз вебданих: Спеціалізовані програми допомогли виявити сайти, що об'єднані подібним контентом, взаємними цитуваннями та реферальним трафіком.

● Напрямки дезінформації: Більшість сайтів пропагують стандартні проросійські теми та фейки – такі як «нацизм в Україні», «бомбардування Донбасу» та «самозахист росії в умовах розширення НАТО на схід».

● Викриття «корисних ідіотів»: Прокремлівські сайти співпрацюють з екстремістськими групами та крайньоправими політиками, що сприяють розповсюдженню дезінформації.

● Вплив на громадську думку: Ці медіа намагаються вплинути на європейську аудиторію перед виборами, сіючи сумніви та розкол.

При цьому експерти відзначають, що вебсайти із представленої мережі також цитуються російськими державними ЗМІ для підкріплення наративів всередині самої росії та спроби показати, що москва має якусь підтримку у Європі.

Джерело: https://t.me/spravdi/37162

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Май
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович